Futballtangó

Argentína leghíresebb stadionjai - Estadio Norberto "Tito" Tomaghello

2022. január 02. - _Adamo_

defensa1.jpg

A 2020-as Copa Sudamericana-, és Recopa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia csapata az argentin fővárosban, Buenos Airesben székel.

A Defensa y Justicia egyesületét bár már 1935-ben megalapították, a profik közé csak 1977-ben csatlakoztak, és az Estadio Norberto "Tito" Tomaghello néven ismert saját stadionjuk is csak 1978-ban került átadása. Az első mérkőzésen a Boca Juniors harmadik számú csapatát fogadták.

A Buenos Aires déli részén, Florencio Varela városrészben működő klub jó darabig kizárólag alacsonyabb osztályokban szerepelt, de szépen küzdötték egyre feljebb magukat a szamárlétrán. Történetük során először 2014-ben szerepeltek az argentin első osztályban, azóta pedig tagjai a mezőnynek. Első ízben 2017-ben mérettették meg magukat a nemzetközi porondon, a Copa Sudamericanában szerepeltek, melyet aztán később, 2020-as kiírásban meg is nyertek a fináléban a szintén argentin Lanús legyőzésével. Ráadásul nem sokkal később még az aktuális évi dél-amerikai szuperkupát (Recopa Sudamericana) is elhódították a Libertadores-kupa-győztes Palmeiras ellen. 2021-ben az Halcón már a Libertadores-kupában próbálhatta ki magát.

A Defensa stadionjának névadója, Norberto "Tito" Tomaghello egyike a klub alapítótagjainak. A létesítményt 1978-ban adták át, mostani nevét 1990-ben vette fel. Első formájában az amatőrök közt versenyző csapat stadionja még csak 3500 néző befogadására volt alkalmas, ám a 2000-es években végbe ment felújítások eredményeként jelenleg már 20 ezren látogathatják a mérkőzéseiket. A játéktér és a lelátó korszerűsítése mellett különböző kiszolgáló egységek épültek a stadionban.

A Libertadores-kupa-szerepléshez szükség volt a világítás korszerűsítésére, amely a legrangosabb dél-amerikai nemzetközi kupában való indulás előtt került kialakításra.

Az elmúlt években a csapat többször is ígéretesen szerepelt a hazai és a nemzetközi porondon, miközben Gabriel Holan, Hernán Crespo és a jelenleg is szolgálatot teljesítő Sebastián Beccacece irányították a csapatot.

Bár látható, hogy egy kisebb, egyszerű futballpályáról van szó, az évek során mégis pofásan kicsinosították, így abszolút nincs okuk szégyenkezni miatta.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Alberto José Armando "La Bombonera" - Boca Juniors
Estádio Antonio Vespucio Liberti "El Monumental" - River Plate
Estadio Presidente Juan Domingo Perón "El Cilindro" - Racing Club
Estadio Libertadores de América - Independiente
Estadio José Amalfitani - Vélez Sarsfield
Estadio Marcelo Bielsa - Newell's Old Boys
Estadio Gigante de Arroyito - Rosário Central
Estadio Tomás Adolfo Ducó - Huracán
Estadio Pedro Bidegain - San Lorenzo
Estadio Brigadier General Estanislao López - Colón
Estadio 15 de Abril - Unión Santa Fé
Estadio Juan Carmelo Zerillo "El Bosque" - Gimnasia La Plata
Estadio Jorge Luis Hirschi - Estudiantes La Plata
Estadio Único Diego Armando Maradona
Estadio José María Minella - Aldosivi
Estadio Ciudad de Lanús – Néstor Díaz Pérez - Lanús
Estadio Centenario Ciudad de Quilmes - Quilmes
Estadio Julio Humberto Grondona - Arsenal Sarandí
Estadio Islas Malvinas - All Boys
Estadio de Chacarita Juniors - Chacarita Juniors
Estadio Diego Armando Maradona - Argentinos Juniors
Estadio Presbítero Bartolomé Grella - Patronato
Estadio Mario Alberto Kempes - Talleres Córdoba
Estadio Julio César Villagra - Belgrano
Estadio Monumental José Fierro - Atlético Tucumán
Estadio Florencio Sola - Banfield
Estadio Malvinas Argentinas - Godoy Cruz

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4516793076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása