Futballtangó

Szoros küzdelem az argentin bajnokság alapszakaszának hajrájában

2024. március 13. - _Adamo_

riverinde.JPG

A 14 fordulóból tíz kört már megrendeztek az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű kiírásában, ahol az élvonalbeli mezőny 28 csapata két 14 tagú csoportban küzd a négy-négy továbbjutó helyért.

Az argentin bajnokság teljes mezőnyének egyedüli veretlen csapataként a River Plate áll az A csoport élén. A "milliomosok" azonban az utolsó hat bajnokijukból csak egyet nyertek meg öt döntetlen mellett, összességében pedig négy győzelemmel és hat döntetlennel bírnak. Noha bár stabilak, és tíz forduló alatt csak hat gólt kaptak, egyelőre nem teljesítenek a leghatékonyabb formában, lenne még hova fejlődnie Martín Demichelis csapatának.

A Riverhez hasonlóan négy másik csapat is ugyancsak 18 pontot szerzett, a Talleres Córdoba, az Argentinos Juniors, az Independiente és a Vélez Sarsfield egyaránt 5-3-2-es mérleggel rendelkezik, és egyelőre csak a gólkülönbség rangsorol közöttük. Az öt azonos pontszámmal álló csapat közül a legutolsó nem áll playoff-helyen, de a négy kiadó hely nem csak közöttük fog eldőlni, mivel legutóbbi veresége ellenére a hatodik Instituto is csak egyel gyűjtött kevesebb pontot és a Barracas Central is csupán kettővel, így még ők ketten is beleszólhatnak a küzdelmekbe.

A nyolcadik helyen álló Rosário Central ötvenszázalékos mérleggel bír, miután két vereség után legútóbb győzött, így maga mögött tudja a hasonlóan hullámzóan teljesítő Gimnasia La Platát, a Banfieldet és az edzőt is váltó Huracánt. A csoport legvégén találjuk a nyeretlen Atlético Tucumánt, valamint a Deportivo Riestra és az Independiente Rivadavia személyében a két idei újonc csapatot.

Az A csoport aktuális állása a 10. forduló után:

 

afataba10.JPG

A B csoport első felében is hasonlóan kiegyenlített a helyzet, hiszen az első hat helyezettet csupán négy pont választja el egymástól és a mezőny első nyolc helyezettjének még bőven van esélye bejutni a playoffba. A csoportot az egyetlen vereséggel bíró Godoy Cruz vezeti 20 ponttal, amely egyel kevesebb mérkőzést játszott közvetlen riválisainál.

A második helyen a 19 pontos Lanús tanyázik, a harmadik pozícióban az utolsó két meccsét elveszítő Estudiantes La Plata található 18 egységgel, míg a negyedik helyen a Newell's Old Boys 17 ponttal bír. 

A Boca Juniors 4-4-2-es mutatóval az ötödik helyen csak egyetlen pontra van az utolsó playoff-helytől, ám Diego Martínez csapata egyelőre meglehetősen kiegyensúlyozatlanul teljesít, bár legutóbb legyőzte a Racing Clubot, amelyet így két ponttal megelőzve a nyolcadik helyig taszított vissza. Az arany-kékekhez hasonlóan a Defensa y Justicia ugyancsak 16 pontos, míg a hetedik helyen az Unión Santa Fé 15 pontot gyűjtött eddig. Szinte megjósolhatatlan, hogy közülük még melyikük érhet oda a tűz közelébe.

A mezőny második felében lévő csapatok közül már nehezen elképzelhető, hogy bármelyikük beleszólhat a rájátszásért folyó küzdelembe. Közülük jelenleg a Platense a legjobb, de az eddig egyetlen meccset nyerő San Lorenzo egyel kevesebbszer lépett pályára, miközben az első nyolc körben nyeretlen Sarmiento Junin a legutóbbi két alkalommal győzött. A sor végén a Belgrano nyolc, a Tigre öt ponttal található.

A B csoport aktuális állása a 10. forduló után:

 

afatabb10.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8618352937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása