Futballtangó

Argentína leghíresebb stadionjai - Estadio Ciudad de Lanús-Néstor Díaz Pérez

2021. október 09. - _Adamo_

dji_0281-scaled.jpg

A főváros közelében székelő Lanús otthona, az Estadio Ciudad de Lanús – Néstor Díaz Pérez Argentína kultikus régi stadionjai közé tartozik.

Az 1915-ben alapított Lanús egyesületének létesítményét 1929. február 24-én adták át a Platense elleni, 5-2-re megnyert mérkőzésen. Mindössze pár sarokra épült a csapat legelső otthonától. Természetesen azóta a stadiont az évek során többször is átalakították, az utóbbi évtizeden belül 2010-ben maga a pálya kapott teljesen új borítást, 2014-ben pedig a nézőteret, az öltözőket és a valamennyi helyiséget renováltak újra.

A stadion névadója, Néstor Díaz Pérez 1985 és 1989 között volt az egyesület elnöke.

Lanús városa Buenos Aires agglomerációjában található, a főváros közvetlen szomszédságában délre, lakosságának száma az aktuális adatok szerint meghaladja a 200 ezer főt. A tavaly elhunyt legendás világbajnok, Diego Maradona Lanúsban született, de a helyi csapat színeiben soha nem játszott.

A helyi egyesület legnagyobb sikereit az elmúlt évtizedekben érte el, hiszen a 2007-es Apertura és a 2016-os bajnoki cím jóvoltából összesen kétszer lettek országos bajnokok, míg legnagyobb nemzetközi sikereik alkalmával 1996-ban a Copa CONMEBOL-t, 2013-ban a Copa Sudamericanát hódították el. A Lanús legismertebb játékosa a 41 évesen is aktív José Sand, aki már sokadik megszakításban erősíti a csapatot és a mai napig az argentin bajnokság legjobb góllövői közé tartozik.

Ugyan a felújítások miatt már egy kifejezetten modern létesítménynek számít, a Lanús otthona alapvetően megtartotta régi jellegét. A játékteret lekerekített szélű lelátók veszik körül, a stadionban nincs futópálya. A négy lelátó közül gyakorlatilag három teljes hosszában fedett.

A Lanús stadionja a jelenlegi formájában 47 027 néző befogadására alkalmas.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Alberto José Armando "La Bombonera" - Boca Juniors
Estádio Antonio Vespucio Liberti "El Monumental" - River Plate
Estadio Presidente Juan Domingo Perón "El Cilindro" - Racing Club
Estadio Libertadores de América - Independiente
Estadio José Amalfitani - Vélez Sarsfield
Estadio Marcelo Bielsa - Newell's Old Boys
Estadio Gigante de Arroyito - Rosário Central
Estadio Tomás Adolfo Ducó - Huracán
Estadio Pedro Bidegain - San Lorenzo
Estadio Brigadier General Estanislao López - Colón
Estadio 15 de Abril - Unión Santa Fé
Estadio Juan Carmelo Zerillo "El Bosque" - Gimnasia La Plata
Estadio Jorge Luis Hirschi - Estudiantes La Plata
Estadio Único Diego Armando Maradona
Estadio José María Minella - Aldosivi

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr716714828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása