Futballtangó

Copa Sudamericana: a Boca és a Racing is megkapta ellenfeleit

2024. március 20. - _Adamo_

racingboca2.JPG

A Libertadores-kupa csoportkörének sorsolása mellett a CONMEBOL elkészítette a Copa Sudamericana 2024-es csoportkörének beosztását is.

A második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozatban ugyancsak 32 csapat várta a hétfői sorsolást, a résztvevő csapatokat nyolc darab négytagú csoportba sorolták.

Az öt argentin résztvevő között találunk két tradicionális fővárosi együttest, a tavaly a Libertadores-kupában döntőt játszó Boca Juniors és a Racing Club együttesét, akik a 2023-as mérsékeltebb bajnoki szereplésük révén nem tudták kvalifikálni magukat az erősebb kupasorozatba.

A Xeneize a körülményekhez képest erős csoportot kapott, hiszen összesorsolták az elmúlt években ugyancsak többször a Libertadores-kupában is szereplő brazil Fortalezéval, emellett kellemetlen ellenfél lehet magaslati adottságai révén a bolíviai Nacional Potosi, valamint még a paraguayi Sportivo Trinidense alkotja a négyest. Az Academia egy másik újkori versenyképes brazil együttessel, a Libertadores-kupa selejtezőjében elhulló Red Bull Bragantinóval került össze a chilei Coquimbo Unido és a paraguayi Sportivo Luqueno mellett.

Ami a többi argentint illeti: a Defensa y Justicia az Independiente Medellín (kolumbiai), az Universidad César Vallejo (perui) és az Always Ready (bolíviai) mellett küzdhet; az Argentinos Juniors a Corinthians révén kapott egy neves brazil ellenfelet a Racing Montevideo (uruguayi) és a Nacional Asunción (paraguayi) mellé; a Lanús a brazil Cuiabá, a venezuelai Metropolitanos és a perui Deportivo Garcilaso csapataival mérkőzhet meg, míg a Belgrano legkeményebb ellenfele a brazil Internacional lehet az ecuadori Delfín és a bolíviai Real Tomayapo mellett.

A Copa Sudamericana csoportköréből az első helyezettek jutnak automatikusan a legjobb 16 közé, a csoportmásodikok a Libertadores-kupa csoportharmadikjaival meccselnek a nyolcaddöntőbe jutásért.

A csoportkör küzdelmei április elejétől május végéig tartanak. Ezt követően a nyolcaddöntőket augusztusban, a negyeddöntőket szeptemberben, az elődöntőket októberben rendezik, míg a sorozat idei fináléjára november 23-án kerülhet sor.

A Copa Sudamericana csoportbeosztása:

 

A csoport: Defensa y Justicia (argentin), Independiente Medellín (kolumbiai), Universidad César Vallejo (perui), Always Ready (bolíviai)
B csoport: Cruzeiro (brazil), Unión La Calera (chilei), Universidad Católica (ecuadori), Alianza FC (kolumbiai)
C csoport: Internacional (brazil), Delfín (ecuadori), Belgrano (argentin), Real Tomayapo (bolíviai)
D csoport: Boca Juniors (argentin), Fortaleza (brazil), Nacional Potosí (bolíviai), Sportivo Trinidense (paraguayi)
E csoport: Athletico Paranaense (brazil), Danubio (uruguayi), Sportivo Ameliano (paraguayi), Rayo Zuliano (venezuelai)
F csoport: Corinthians (brazil), Argentinos Juniors (argentin), Racing Montevideo (uruguayi), Nacional Asunción (paraguayi)
G csoport: Lanús (argentin), Metropolitanos (venezuelai), Cuiabá (brazil), Deportivo Garcilaso (perui)
H csoport: Racing Club (argentin), Coquimbo Unido (chilei), Sportivo Luqueno (paraguayi), Red Bull Bragantino (brazil)

copasud24sors.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5218358533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása