Futballtangó

Brazília leghíresebb stadionjai - Estádio Manoel Barradas

2022. június 08. - _Adamo_

barradao.jpg

A szebb napokat is látott Vitória csapatának otthonát látogatjuk meg stadionfelvezető sorozatunk aktuális epizódjában.

Brazília Salvador nevű városában a Bahía és a Vitória csapata vív ádáz csatározást egymással, de jelenleg mindkét csapat csak alacsonyabb osztályokban szerepel országos szinten.

Kettőjük közül a Vitóriát alapították régebben, ugyanis a klub történelme egészen 1899-ig nyúlik vissza, szemben az egyébként sikeresebbnek tekinthető Bahía 1931-es létrehozásával. Napjainkban egyik csapat sem éli fénykorát, hiszen előbbi tavalyi kiesése révén csak az országos harmadosztályban, utóbbi pedig a Série A-ból való búcsúját követően csupán a második vonalban versenyez.

A Vitória otthonául szolgáló Estádio Manoel Barradas névadója a klub egykori elnöke, a létesítmény közismert neve a Barradão, míg a csapat általános beceneve Leão da Barra ("Barra oroszlánjai"). Maga a stadion egy régivágású latin stílusú létesítmény, melyben három oldalról veszi körbe klasszikus lelátó a játékteret. Ezzel szemben a város másik csapata egy modernkori arénában vívja hazai mérkőzéseit.

Az 1986-ban átadott stadion jelenlegi formájában 34 535 néző befogadására alkalmas, 1991-ben máris egy jelentős átépítésen ment keresztül. A nyitómérkőzést a Vitória a Santos ellen vívta és 1-1-es döntetlenre végeztek egymással. Az újraátadást követő mérkőzésen a vendéglátók ugyancsak 1-1-et játszottak a paraguayi Olimpia Asunciónnal. A mindenkori nézőcsúcs 51 756 fő volt 1999-ben egy Atlético Mineiro elleni mérkőzésen.

A Vitória története során négy alkalommal hódította el az ország északkeleti csapatai számára kiírt Copa do Nordeste sorozatot, míg a helyi regionális bajnokságban 2017-ben diadalmaskodott utoljára, 29. alkalommal, mellyel jócskán elmaradnak a rekordernek számító Bahía 49 elsőségétől.

A sorozat korábbi részei:

Estádio do Maracanã - Flamengo, Fluminense
Estádio Olimpíco Nilton Santos - Botafogo
Estádio São Januário - Vasco da Gama
Estádio do Morumbi - São Paulo
Estádio Urbano Caldeira - Santos
Allianz Parque - Palmeiras
Arena Corinthians - Corinthians
Estádio Governador Magalhães Pinto - Atlético Mineiro, Cruzeiro
Estádio Raimundo Sampaio - América Mineiro
Estádio Beira-Rio - Internacional
Arena do Grêmio - Grêmio
Arena da Baixada - Athletico Parananese
Estádio Couto Pereira - Coritiba
Estádio Nabi Abi Chedid - Red Bull Bragantino
Arena Pantanal - Cuiabá
Estádio Governador Plácido Castelo - Fortaleza, Ceará
Itaipava Arena Fonte Nova - Bahía

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2717850367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása