Futballtangó

Kolumbia leghíresebb stadionjai - Estadio General Santander

2022. szeptember 16. - _Adamo_

cucuta704.jpg

A jelenleg csak a kolumbiai másodosztályban szereplő Cúcuta Deportivo együttese ugyancsak egy jelentősebb stadionban vívja a mérkőzéseit.

San José de Cúcuta városa Kolumbia észak-keleti részén fekszik a venezuelai határ közelében. A helyi Cucúta Deportivo csapata az Estadio General Santanderben játssza a hazai mérkőzéseit.

A létesítmény Francisco de Paula Santander katonai és politikai vezető után kapta a nevét, aki a kolumbiai függetlenségi háború egyik élharcosa volt a XIX. században. A stadiont 1948-ban adták át, később 1989-ben és 2006-ban esett át jelentősebb ráncfelvarráson. Jelenlegi formájában több mint 42 ezer néző befogadására alkalmas.

Az 1928-ban alapított Cúcuta Deportivo története legnagyobb sikerét elérve, 2006-ban megnyerte az országos első osztályú bajnokságot. Ezt követően a Libertadores-kupa 2007-es kiírásában egészen az elődöntőig meneteltek, csak a későbbi győztes Boca Juniors tudta megállítani őket, amely messze a klub történetének legjobb nemzetközi eredménye volt. Emellett a Cúcuta három alkalommal nyerte meg a másodosztály küzdelmeit, az 1995-1996-os, 2005-ös és a 2018-as idényben, azonban jelenleg megint csak a Categoría Primera B-ben versenyez.

A piros-fekete klubszínekkel rendelkező egyesület legnagyobb riválisa a jelenleg is első osztályú a szomszédos Bucaramanga városában székelő Atlético Bucaramanga csapata, amely a cúcutaiakkal ellentétben soha nem volt első osztályú bajnok. Kettőjük vetélkedése a Clásico del Oriente Colombiano néven az ország legnagyobb rangadói közé tartozik a bogotái, a calii és a medellíni klubok rivalizálása után.

Maga a stadion egy régivágású építmény, a játékteret végig kétszintes fedett lelátó veszi körbe.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Atanasio Girardot - Atlético Nacional, Independiente Medellín
Estadio Polideportivo Sur - Envigado
Estadio Metropolitano Roberto Meléndez - Atlético Júnior
Estadio El Campín - Millonarios, Independiente Santa Fé
Estadio Olímpico Pascual Guerrero - América de Cali
Estadio Deportivo Cali - Deportivo Cali
Estadio Palogrande - Once Caldas

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7117932205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása