Futballtangó

Kolumbia leghíresebb stadionjai - Estadio Olímpico Pascual Guerrero

2022. szeptember 07. - _Adamo_

cali.jpg

Tovább folytatjuk virtuális barangolásunkat a kolumbiai stadionok között, ezúttal az ország dél-nyugati részén, a hegyekben található Caliba látogatunk el.

Az América de Cali az Estadio Olímpico Pascual Guerreróban játssza a hazai mérkőzéseit 1937 óta. A létesítmény az építkezést kezdeményező Pascual Guerrero költő nevét viseli.

A stadion a 2010-es felújítása óta jelenlegi formájában több mint 38 ezer néző befogadására alkalmas. A munkálatok óta a játékteret végig kétszintes, fedett lelátó veszi körbe, igazi modern, többfunkciós létesítmény, ám ezzel együtt is "csak" a hatodik legnagyobb stadion az országban.

A 2001-es kolumbiai rendezésű Copa Américán hat mérkőzésnek adott otthont még a régi létesítmény, míg a 2011-es U20-as világbajnokságon már a vadonatúj stadionban rendeztek nyolc mérkőzést, köztük egy nyolcaddöntőt és egy negyeddöntőt. Az idei női Copa Américának ugyancsak fontos helyszíne volt, tíz találkozót bonyolítottak le a falain belül.

A tizenötszörös országos bajnok América de Cali csapata mellett kisebb helyi csapatoknak is otthona, ám a város másik nagy klubja, a Deportivo Cali 2015-ben már saját arénába költözött. Az évek során számtalan kisebb-nagyobb labdarúgótornának adott már otthont a komplexum, de például dél-amerikai atlétikai játékokat és különböző korosztályos sporteseményeket is rendeztek már meg benne.

A stadion emellett kedvelt koncerthelyszín, az évente megrendezésre kerülő Feria de Cali rendezvény keretein belül a Pink Floyd, a The Who, Juanes, Shakira és Marc Anthony is fellépett már. Továbbá különböző keresztény egyházak is gyakran bérlik a stadiont, ha nem futballmérkőzést rendeznek ott.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Atanasio Girardot - Atlético Nacional, Independiente Medellín
Estadio Polideportivo Sur - Envigado
Estadio Metropolitano Roberto Meléndez - Atlético Júnior
Estadio El Campín - Millonarios, Independiente Santa Fé

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6817924953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása