Futballtangó

A nagyok közül Racing kezdte a legjobban az új idényt, a River és a Boca is mérsékelt

2023. szeptember 26. - _Adamo_

racinghuracan.JPG

Bő egy hónappal ezelőtt vette kezdetét az argentin bajnokság idei második kiírása, a Copa de la Liga Profesional nevű sorozat, melynek alapszakaszából már hat forduló ment le.

Az argentin bajnokság újonnan indult idényében a mezőny 28 csapatát két 14 tagú csoportba osztották. Az alapszakasz során mindenki egy meccset játszik minden ellenfelével, féltávnál pedig rendeznek egy bónusz kört: a "rangadók fordulójában" minden csapat - lehetőség szerint - annak legnagyobb riválisával játszik a másik csoport csapatai közül. A 14 forduló végen az első négy helyezett jut be az egyenes kieséses rendszerben zajló rájátszás küzdelmeibe.

Egyelőre mindkét csoportban szép számmal adódtak meglepetések, több olyan csapat jól szerepel, amely az első kiírásban gyengélkedett, ellenben a Liga Profesional során jól teljesítők közül többen visszaestek.

Az A csoportban az Huracán és a Colón áll az élen, miután mindketten hatból négy-négy meccset nyertek meg két-két vereség mellett. Az első kiírásban csak a 28 csapatos mezőny 26. helyén végző Globo valósággal megtáltosodott Diego Martínez irányításával. Eközben a Santa féiek az előző kiírásban csak 27-ek lettek és az egész mezőnyben a legkevesebb, mindössze négy győzelmet arattak a 27 forduló alatt - ugyanennyit mint az új kiírásban mostanáig hat meccsből.

Őket követi a harmadik helyen a Carlos Tévez vezette Independiente, amely zsinórban három győzelem után a legutóbbi két alkalommal döntetlent játszott. Az első kiírást magabiztosan megnyerő River Plate szerényebben kezdte az új idényt, hiszen a három hazai meccse megnyerése mellett idegenben két vereség után egy döntetlennel csak egy pontos, így 10 pontjával negyedik a csoportban. Velük azonos pontszámmal rendelkezik a Talleres Córdoba és a Gabriel Milito lemondása után Pablo Guede által irányított Argentinos Juniors.

Ugyaneben a csoportban a középmezőnyben találjuk ötvenszázalékos mérlegével az első kiírásban csapnivalóan szereplő Vélez Sarsfieldet, ellenben a Banfield (7 pont), a Gimnasia La Plata (6 pont) vagy a Rosário Central (5 pont) még náluk is rosszabbul áll. A sort az előző kiírásban is sereghajtó Arsenal Sarandí zárja, amely egyetlen győzelem jóvoltából mindössze három pontot szerzett az első hat meccsén.

Az A csoport aktuális állása:

 

afaa6.JPG

 

Eközben a B csoportot a nagyobb nevű csapatok közül a legjobban rajtoló Racing Club vezeti, amely három győzelem mellett három döntetlent játszott, így Fernando Gago csapata a mérsékelt Liga Profesional-szereplés után szép lassan összeállt és újra meggyőző formában teljesít. A mögöttük második helyet elfoglaló Belgrano a legfőbb gógyárosa, Pablo Vegetti távozása ellenére szintén veretlen, két győzelem mellett négy döntetlennel bír.

A harmadik helyen álló Defensa y Justicia az elmúlt hétvégén vesztette el a veretlenségét a hozzá hasonlóan kilenc pontos Central Córdoba ellen - kettőjükön kívül a Sarmiento Junin ugyancsak 9 ponttal áll. Hármójuk közül a Copa Sudamericanában elődöntős Halcón szereplése nem meglepetés, a két kiscsapat viszont eddig várakozáson felül teljesít.

A nyolcpontosok táborát alkotja az első négy meccsén veretlen, majd kétszer kapituláló Newell's Old Boys, az első kiírásban a harmadik helyen végző San Lorenzo és a Godoy Cruz pedig egyaránt 1-5-0-val rendelkezik, tehát az első két helyezetthez hasonlóan még nem talált legyőzőre.

A Boca Juniors visszafogott teljesítménye közben mindössze két meccset nyert meg és hét pontot gyűjtött, ugyanaennyit mint a klublegenda Martín Palermo által vezetett Platense. A sor végén az első győzelmét a hatodik fordulóban arató Estudiantes La Plata és a szintén ötpontos Tigre tanyázik, leghátul pedig a mezőnyből egyedüliként nyeretlen Lanús áll három ponttal.

A B csoport aktuális állása:

 
afab6.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6518222077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása