Futballtangó

A River Plate és a Boca Juniors is veretlenül rajtolt

2024. február 16. - _Adamo_

riverboca24.png

Már öt forduló zajlott le az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű kiírásából, melyen az élvonalbeli mezőny 28 csapata két 14 tagú csoportban küzd a négy-négy továbbjutó helyért.

Az argentin bajnokság idei első kiírásában az első öt forduóban öt csapat nem talált még legyőzőre, heten pedig még egyetlen győzelmet sem arattak.

Az A csoportot a nagy esélyes River Plate és meglepetésre az Instituto vezeti 11-11 ponttal, miután mindketten három-három győzelemmel és két-két döntetlennel rendelkeznek az első öt mérkőzésről. A "milliomosok" az Argentinos Juniors ellen otthon, az Atlético Tucumán ellen idegenben ikszeltek, miközben a három győztes meccsen gólt sem kaptak, Miguel Borja pedig hat góljával vezeti a góllövőlistát. Továbbá Franco Mastantuono nemrégiben a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett. A cordóbaiak skalpjai közé tartozott a Banfield és az Atlético Tucumán legyőzése, így meglepetésre tartják a lépést a Riverrel.

Az éllovas párost a Talleres Córdoba és az Independiente egy-egy pontos lemaradásból követi, miután mindkét csapat 3-1-1-es mérleggel rendelkezik. Az ötödik helyezett Gimnasia La Plata minden nyertes meccs után kikapott, de három sikerrel és két vereséggel még egész jól áll. Az Argentinos Juniors és a Barracas Central egyaránt nyolcpontos, míg a Vélez Sarsfield a legutóbbi két meccse megnyerésének köszönhetően áll hét egységel.

Kisebb meglepetésre újonc Independiente Rivadavia két győzelemmel és három vereséggel nem kezdett rosszul, bár az elmúl két alkalommal veszített, de megelőzik például a papíron jobb erőkből álló Rosário Centralt, az Huracánt vagy éppen az Atlético Tucumánt. Utóbbi ráadásul még nyeretlen, csakúgy mint a csoport legvégén Banfield és az abszolút újoncként feljutó kiscsapat Deportivo Riestra, amely eddig csak egyetlen pontot szerzett az első osztályban. A sereghajtó jelen állás szerint a mezőny többi tagjánál sokkal alacsonyabb szintet képvisel és nagy változásnak kéne bekövetkeznie, hogy felzárkózzanak.

Az A csoport aktuális állása az 5. forduló után:

 

cdlpa5.JPG

 

Eközben a B csoportban öt forduló után a Godoy Cruz a legjobb, amely az első négy meccsét megnyerte, utoljára pedig remizett az Unión Santa Fé ellen, de az első öt találkozója alatt a 28 csapatos mezőny egyetlen tagjaként nem kapott gólt. Hozzájuk hasonlóan a második helyezett Newell's Old Boys ugyancsak négyből négy sikerrel kezdte az új kiírást, a rosárióiak azonban legutóbb 4-0-s pofonba szaladtak bele a vereséggel rajtoló, ám azóta felkapaszkodó Racing Club ellen.

A harmadik helyen a 11 pontos Estudiantes La Plata áll, miután három győzelem közt kétszer játszott döntetlen, míg az említett Academia a negyedik pozíciót birtokolja tíz pontjának köszönhetően, holtversenyben az ugyancsak az egyetlen vereségét az első fordulóban jegyző Defensa y Justiciával. Az Halcón a Godoy Cruz elleni veresége után a Boca otthonában egy pontot szerzett, legutóbb a Tigre ellen diadalmaskodott.

A Boca Juniors a mérsékelt rajt ellenére veretlenül vívta meg az első öt fordulót, miután Diego Martínez együttese két győzelem mellett háromszor ikszelt, így kilenc ponttal a hatodik helyet foglalja el a csoportban. A Xeneize a Tigrét idegenben, a Central Córdobát hazai környezetben múlta felül, miközben több nyerhető mérkőzésen is csak egy ponttal gazdagodott, egyelőre tehát az új edzővel sem kerültek tökéletesen helyükre a dolgok, de az tény, hogy stabilnak és motiváltabb csapat benyomását keltik a korábban megszokottnál. A Lanús a legutolsó két meccse megnyerésének köszönhetően kilenc ponttal bír, így megelőzi az Unión Santa Fét és a Platensét a középmezőnyben. A Boca által legutóbb legyőzött Central Córdoba egyetlen győzelem mellett négy vereséggel áll a tizedik helyen.

A csoport legnagyobb negatív meglepetése egyértelműen a San Lorenzo visszafogott teljesítménye. A Ciclón három döntetlennel, nyeretlenül szerénykedik a 11. helyen és lassan a nagyra becsült edzője, Rubén Insúa helye is veszélybe kerülhet a kispadon. A tabella legvégén a Belgrano és a Sarmiento Junin két-két, a Tigre egy ponttal található.

A B csoport aktuális állása az 5. forduló után:

 

cdlpb5.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3018326993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása