Futballtangó

Váratlan szereplők siethetnek a Boca Juniors segítségére

2023. szeptember 21. - _Adamo_

boca4.JPG

Az idei argentin bajnoki kiírásokban mérsékeltebben szereplő Boca Juniors az esztendő legfontosabb időszakához érkezett.

Azok után, hogy a Boca Juniors csak a hetedik helyen zárta a Liga Profesional küzdelmeit, az újonnan elrajtolt Copa de la Liga Profesionalban sem kezdett túl jól, hiszen az első és az eddigi utolsó meccse közt zsinórban háromszor kapitulált.

Menet közben Jorge Almirón legénysége két sikeres tizenegyespárbajjal egyedüli argentin csapatként bejutott a legjobb négy közé a Libertadores-kupában, ahol az elődöntőben a brazil Palmeiras ellen próbálhat szerencsét.

A Xeneize a hétközi argentin bajnoki fordulóban 3-0-s győzelmet aratott a Central Córdoba vendégeként, amikor az egyaránt közelmúltban igazolt jobbhátvéd Lucas Blondel és a támadó Lucas Janson mellett a mostanság kevesebb lehetőséghez jutó Dario Benedetto volt eredményes. Három kiegészítő ember is jelezte, hogy minél több lehetőséget követel magának, noha alapesetben egyikük sem feltétlen lenne kezdő a posztján, a formájuk miatt elképzelhető, hogy a Palmeiras ellen is bevetésre kerülnek majd.

A Boca vezetőedzője, Jorge Almirón optimistán értékelt a három meccses vereségsorozat megszakítását követően:

"A mai nap végre egy kis megnyugvást jelentett számunkra. A szünetben rendezni tudtuk a sorokat és hoztuk a kötelező győzelmet. Mostantól viszont nagyon kemény sorozat vár ránk, szombaton egy kőkemény bajnoki a Lanús ellen, aztán a Libertadores-kupa elődöntője és a vele járó kettős terhelés. Úgy gondolom, hogy már az előző meccsen is jól játszottunk, de képtelenek voltunk kihasználni a lehetőségeinket, így sajnos nem tudtunk pontokat szerezni. Ezúttal végre megvolt az a kis plusz, amire szükségünk kellett."

A Boca a Libertadores-kupa elődöntőjének első mérkőzését jövő péntekre virradóra hazai környezetben, a visszavágóját egy héttel később idegenben játssza. A két meccs között kerül sor a Copa de la Liga Profesionalban a népszerű "rangadók hetére", ahol a Boca a legnagyobb riválisával, a River Plate-tel fog megmérkőzni a La Bombonerában - magyar idő szerint jövő vasárnap este 19 órától.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Boca a 2023-as esztendő legfontosabb meccsei előtt áll, melyek alapjában véve határozhatják meg a szezon végkimenetelét. A szurkolók bizonyára minden eddigi gyengélkedést azonnal megbocsátanának, ha a csapat bejutna a nemzetközi sorozat döntőjébe és közben legyőzni az ősi ellenlábast - amennyiben viszont mindkét fronton kudarcot vallanak, a végső letargia lenne úrrá a drukkereken és jó eséllyel Almirón állása is veszélybe kerülne.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5718218355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása