Futballtangó

Nincs már veretlen, a San Lorenzo vezeti az argentin bajnokságot

2023. március 14. - _Adamo_

sanlorenzohuracan.jpg

Januárban vette kezdetét az argentin bajnokság vadonatúj, 2023-as első, Liga Profesional elnevezésű kiírása, és már hét fordulót bonyolítottak le.

Hét kör után nincs veretlen csapat és csak egyetlen olyan csapat van, amely még nem nyert mérkőzést a 2023-as kiírásban.

A mezőny élén jelenleg az elmúlt években jobbára csak gyengélkedő San Lorenzo áll, amely az utolsó négy meccséből hármat megnyert egy döntetlen mellett. Rubén Insúa csapata öt győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget jegyez, 16 pontjának köszönhetően egyetlen egységgel előzi meg a Martín Demichelis által irányított River Plate csapatát. Az átalakuló "milliomosok" eleinte keresték a játékukat és az első öt körben két meccset is elvesztettek, az utolsó két alkalommal azonban győztesen hagyták el a pályát Lucas Beltrán két meccsen szerzett három góljának is köszönhetően.

Az elsőtől két, a másodiktól egy ponttal lemaradva áll a harmadik helyen a Defensa y Justicia, amely az első öt mérkőzéséből négyet megnyert, a legutóbbi két alkalommal pedig döntetlent játszott. A negyedik-ötödik helyen 13 ponttal tanyázik a Talleres Córdoba és a Lanús, mindkét csapat mérsékeltebb periódusba került és visszaesett: a córdobaiak az utolsó két meccsen egy, a négyből négy sikerrel rajtoló Granate az elmúlt három meccsén csak egy pontot szerzett. Egy ponttal mögöttük helyezkedik el a remek kezdés után egyre lejjebb csúszó Huracán, amely az utolsó három fordulóban csak két pontot szerzett. Kétségtelenül, az elmúlt hetekben a bajnokságnál jóval fontosabb volt számukra a Libertadores-kupa selejtezőjében való sikeres szereplés.

A Racing Club és a Boca Juniors egyaránt 11-11 pontot szerzett eddig, így jelenleg öt-öt pontra vannak az éllovastól. Az Academia az első három nyeretlen mérkőzése után az utolsó négy meccséből hármat megnyert, míg a Xeneize egymást követő két győzelem után az utolsó két meccsén csak egyetlen pontot szerzett, így továbbra sem tudta mögött a nehezebb időszakot. Papíron mindkét csapat bajnokesélyes lenne, azonban az eddig korántsem teljesítettek a legjobban, vélhetően több fog kelleni mindkettőjüktől a folytatásban, hogy valóban harcban lehessenek az előzetes céljaikért.

Kettőjük mellett a két rosáriói vetélytárs, a Miguel Ángel Russo által vezetett Rosário Central és a Gabriel Heinze által dirigált Newell's Old Boys, valamint az újonc Belgrano szintén 11 pontos. A másik friss feljutó Instituto, valamint az előző szezonban Gabriel Milito vezetésével erőn felül teljesítő Argentinos Juniors ötvenszázalékos mérleggel szintén a középmezőnyben helyezkedik el.

Az előző idényben csak a 26. helyén végző és most is mérsékelten kezdő Vélez Sarsfield a múlt héten nevezte ki újra egykori sikeredzőjét, Ricardo Gareca döntetlennel debütált a csapat kispadján. A Fortín a 14. helyen éppúgy kilenc pontot gyűjtött, mint a 3-0-4-gyel álló Godoy Cruz, amely a River mellett a mezőny másik csapat, amelyik még nem játszott döntetlent.

A tavalyi meglepetéscsapat Tigre az utolsó négy meccsén hármat elveszítve csak nyolcpontos, annak ellenére, hogy a tavalyi gólkirály Mateo Retegui hat találatával a jelenlegi góllövőlistát is vezeti. Velük azonos pontszámmal áll többek közt az Abel Balbót Eduardo Domínguezzel helyettesítő Estudiantes La Plata, amely a múlt hétvégén szerezte meg a második győzelmét. Még egy lépcsőfokkal lejjebb helyezkedik el a hétpontosok táborában az Unión Santa Fé, az Independiente és a Platense - Martín Palermo csapata az átlagpontok alapján kieső helyen áll.

A Banfield a hetedik, az Atlético Tucumán a hatodik fordulóban szerezte meg idénybeli első győzelmét, így áll hat ponttal. A zöld-fehérek a Bocát, míg a kék-fehérek éppen a Banfieldet győzték le. Az öt-ötpontos Gimnasia La Plata és a Rivert legyőző Arsenal Sarandi ugyancsak egy meccset nyert a szezonban (utóbbi kiesésre áll), míg a már edzőt is váltó Colón négy döntetlenen kívül szerzett négy pontja mellé nem tudott tenni többet, így a 28 csapatos mezőny egyedüli nyeretlenjeként sereghajtó.

A bajnokság aktuális állása a 7. forduló után:

afatab7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2218071492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása