Futballtangó

Paraguay leghíresebb stadionjai - Estadio Feliciano Cáceres

2022. október 21. - _Adamo_

estadio-feliciano-caceres-illus.jpg

A Paraguay legnagyobb stadionjait bemutatósorozatunkból természetesen nem hiányozhat a jelenleg csak másodosztályú Sportivo Luqueno otthona, az Estadio Feliciano Cáceres sem.

A Sportivo Luqueno stadionja, az Estadio Feliciano Cáceres az ország legnagyobb létesítményei közé tartozik a maga csaknem 27 ezres befogadóképességével.

Az építményt az 1999-es paraguayi Copa Américára hozták létre a korábbi stadion helyén, névadója, Feliciano Cáceres a klub egykori elnöke, az alapítótagok egyike. Az argentin sportrajongó 1919-ben költözött az Asunción külvárosának számító Luque városába és azonnal beleszeretett a környékbe és helyiek labdarúgás iránti rajongásába, így tevékenyen segédkezett a helyi klub létrehozásában. Cáceres az 1947-ben bekövetkezett haláláig folyamatosan a csapatnál dolgozott különböző szerepkörökben, egy pillanatig sem lehetett kérdés, hogy a stadion kinek a nevét viselje.

Az említett 1999-es kontinenstornán öt csoportmeccset és egy negyeddöntőt rendeztek az új stadionban, az argentin válogatott három, az uruguayi nemzeti csapat két meccsét vívta ezen a pályán. A létesítmény felújítása a helyiek adományaiból jött létre.

A stadion mára egy egyszerű, de modern épület, alkalmas nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, a paraguayi válogatott már barátságos mérkőzésen szerepelt benne.

Az 1921-ben alapított Sportivo Luqueno a régi időkben kétszer (1951, 1953) nyerte meg az országos bajnokságot, egyetlen újkori sikere pedig a 2007-es Apertura megnyerése volt. Az országos másodosztálynak négyszer volt bajnoka. A csapat emellett többször is kipróbálta magát nemzetközi sorozatokban, a Libertadores-kupában mindháromszor az első körben búcsúzott, viszont a Copa Sudamericanában a legsikeresebb szereplés alkalmával, 2015-ben elődöntőt játszott, és csak a későbbi győztes Independiente Santa Fé állította meg.

A kék-sárga klubszínekkel csapat  a "Kuré Luque" becenévre hallgat, ami annyit tesz, hogy "Luque malaca", és még a régi időkből maradt fent, ugyanis a környék híres volt a sertéstenyésztésről.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Defensores del Chaco - Paraguay
Estadio Manuel Ferreira - Olimpia Asunción
Estadio General Pablo Rojas - Cerro Porteno
Estadio Tigo La Huerta - Libertad

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7917959148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása