Futballtangó

Paraguay leghíresebb stadionjai - Estadio Tigo La Huerta

2022. október 19. - _Adamo_

tigo1024_1.JPG

Folytatva a paraguayi stadionok felfedezését, a következő epizódban a Libertad otthonába, az Estadio Tigo La Huerta nevű létestménybe látogatunk el.

Paraguay harmadik számú csapata, a Libertad a főváros Asunción északkeleti részén található Las Mercedes városrészben fekvő Estadio Tigo La Huertában játssza a hazai mérkőzéseit.

A mostani stadion mindössze 2005-ben, a klub centenáriuma alkalmából nyitotta meg kapuit. Kezdetekben az Estadio Dr. Nicolás Léoz nevet viselte, a CONMEBOL korábbi elnöke és a klub elkötelezett rajongója tiszteletére. A stadion elődjében már az 1954-es vb-re is játszottak selejtező-mérkőzéseket és több nemzetközi meccset is lebonyolítottak benne, miután ez volt az ország egyetlen olyan stadionja, amely nagyobb nézőközönség befogadására alkalmas volt. Az új nevét idén vette fel a Tigo telefontársaság szponzorációja révén.

A létesítmény a mostani formájában 10 ezer nézőt képes vendégül látni. A játéktér 101 méter hosszú és 68 méter széles. A stadion helyi viszonylatban a legerősebb világítással rendelkezik és sokan a pálya talaját is a legjobbnak vélik az országban. A tervek közt szerepel, hogy a stadion befogadóképességét 25 ezerre bővítik, hogy a mostani egyszintes lelátókra legalább részben építsenek még egy szintet.

Az 1905-ben alapított Libertad 22 országos bajnoki címével a harmadik legeredményesebb paraguayi klubnak mondhatja magát az Olimpia Asunción (45) és a Cerro Porteno (34) mögött. Az idei első kiírást, a 2022-es Aperturában bajnoki címet nyert.

A csapat a Libertadores-kupában kétszer jutott el az elődöntőig, 1977-ben és 2006-ban, míg a Copa Sudamericanában ugyancsak a legjobb négy közé jutás jelentette a klub legjobb eredményét, melyre háromszor volt példa (2013, 2017, 2021).

Jelenleg is olyan egykori kultikus helyi játékosok erősítik a csapatot, mint az Európából visszatérő Óscar Cardozo vagy az Olimpia-nevelésű Roque Santa Cruz.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Defensores del Chaco - Paraguay
Estadio Manuel Ferreira - Olimpia Asunción
Estadio General Pablo Rojas - Cerro Porteno

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7817957548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása