Futballtangó

Paraguay leghíresebb stadionjai - Estadio Defensores del Chaco

2022. október 10. - _Adamo_

chaco.jpg

Újabb dél-amerikai országba látogatunk el virtuális stadionbemutató sorozatunkban, és a következő időszakban Paraguay létesítményeit fedezhetjük fel.

Az Estadio Defensores del Chaco az ország leginkább emblematikus stadionja, hiszen az 1917 óta működő létesítmény több neves tornának is és a paraguayi válogatott legtöbb hazai meccsének otthont adott.

A létesítmény a több mint fél millió lakossal bíró főváros, Asunción Sajonia nevű városrészében fekszik, ezért a stadion eredeti neve Estadio de Puerto Sajonia volt. Mostani nevét 1974-ben vette fel, amely a Bolívia ellen háborúba induló Chaco-hadseregre utal, ugyanis itt toborozták őket 1932-ben.

A stadion több mint százéves története alatt számtalan alkalommal esett fel különböző felújításokon, legutóbb 2015-ben újították fel, jelenlegi formájában 42 354 néző befogadására alkalmas.

A helyi klubcsapatok legnagyobb rangadóin a Defensores del Chacóban négy Copa Américán rendeztek mérkőzéseket: 1975-ben, 1979-ben, 1983-ban és 1999-ben. A legutolsó tornán kilenc mérkőzésnek adott otthont, beleértve az egyik elődöntőt, a bronzmeccset és a döntőt is.

Az Estadio Defensores del Chaco egy igazi régivágású latin stadion, amely a folyamatos felújításoknak köszönhetően korszerű állapotban van, de mindvégig megőrizte eredeti jellegét. A játékteret lapos, körlelátók veszik körül, amely az ország nemzeti színeiben pompáznak.

Paraguay válogatottja története során kétszer nyerte meg a kontinensbajnokságot: 1953-ban Limában, 1979-ben Buenos Airesben diadalmaskodott.

Az Albirroja tíz világbajnokságon vett részt, legjobb teljesítménye a 2010-es negyeddöntő volt, ám azóta egyetlen tornára sem jutott ki. A helyi labdarúgás legnagyobb alakjai között a régi idők klasszisa, Arsenio Erico neve mellett leginkább a góllövő kapus José Luis Chilavertet és a Bayern Münchent is megjáró Roque Santa Cruzt szokták emlegetni, napjaink leghíresebb paraguayi játékosa Miguel Almirón. A nemzeti válogattat jelenleg Guillermo Barros Schelotto személyében argentin edző irányítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6317950808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása