Futballtangó

A Racing két győzelemmel kezdett, csak egy argentin kapott ki a Copa Sudamericanában

2024. április 13. - _Adamo_

racingsud.jpg

A Copa Sudamericana csoportköréből az első két forduló mérkőzéseit játszották le az elmúlt két hét alatt.

A második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana első két fordulójában a hat argentin csapat együttesen csak egy mérkőzést vesztett el.

A teljes mezőnyből csupán három csapat nyerte meg mindkét eddigi meccsét: a brazil Athletico Paranaense és a tavalyi döntős Fortaleza mellett a Racing Club rajtolt hibátlanul. Az Academia 2-0-ra verte idegenben a paraguayi Sportivo Luquenót, míg 3-0-ra győzte le hazai pályán a brazil Red Bull Bragantinót, így Gustavo Costas együttese még gólt sem kapva vezeti fölényesen a csoportját.

Három argentin csapat egy-egy győzelem és döntetlen jóvoltából négy ponttal rendelkezik a csoportkör első két fordulója után. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Boca Juniors visszafogottan kezdett, hiszen gól nélküli döntetlent játszott egy nem mindennapi túrán a bolíviai Nacional Potosí otthonában, majd 1-0-s sikert aratott a paraguayi Sportivo Trinidense ellen. Ebben a csoportban található még a hibátlan Fortaleza, amellyel a Xeneize a következő fordulóban találkozik.

A Defensa y Justicia a perui César Vallejo vendégeként aratott 1-0-s sikerrel kezdte szereplését, majd hazai környezetben 1-1-es döntetlent ért el a bolíviai Always Ready ellen, amellyel azonos pontszámmal vezeti azt a csoportot, melyben még a kolumbiai Independiente Medellín képviselteti magát.

A Lanús úgy áll négy ponttal, hogy 1-1-es döntetlent játszott a brazil Cuiabá ellen idegenben, valamint 2-1-re legyőzte a kupaújonc perui Deportivo Garcilasót. A brazil együttes ugyancsak négypontos, miután a Granata elleni remi mellett két góllal verte a venezuelai Metropolitanost.

Az Argentinos Juniors a paraguayi Nacional Asunción 3-2-es idegenbeli legyőzését követően kellemetlen meglepetésre hazai környezetben 3-0-ra kikapott az uruguayi Racing Montevideo ellen, így az eddigi egyetlen argentin vereséget szenvedte el a sorozatban. A Bicho három ponttal és -2-es gólkülönbséggel csak harmadik a csoportban, a brazil Corinthians négy egységgel áll a négyes élén.

A Belgrano mindkét eddigi mérkőzésén ikszelt, ugyanis a brazil Internacional ellen hazai pályán játszott 0-0-t, míg az ecuadori Delfín otthonában sokáig vezetve ért el 1-1-es döntetlent. Mivel a csoport eddigi négy mérkőzéséből három pontosztozkodással végződött, így meglehetősen kiegyensúlyozottan állnak a csapatok. Jó hír lehet, hogy a "kalózok" még nem játszottak a bolíviai Real Tomayapo ellen, amely papíron egyértelműen a csoport leggyengébb csapata.

A Copa Sudamericana csoportköréből az első helyezettek jutnak automatikusan a legjobb 16 közé, a csoportmásodikok a Libertadores-kupa csoportharmadikjaival meccselnek a nyolcaddöntőbe jutásért.

A Copa Sudamericana csoportjainak aktuális állása:

 

sudamericanacs2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5318380077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása