Futballtangó

Nem jutott be a Libertadores-kupába, a magaslaton kezdhet a Boca Juniors

2024. április 03. - _Adamo_

bocasanlo.jpg

Miután a Boca Juniors egy évtized után először nem tudta kvalifikálni magát a Libertadores-kupába, a patinás argentin csapat a második számú nemzetközi sorozatban, a Copa Sudamericanában versenyezhet 2024-ben.

A felejthető argentin bajnoki idényt záró Boca Juniors tavaly elvesztette a Libertadores-kupa döntőjét, így képtelen volt bejutni az idei versenysorozatba. Az arany-kékek így csak a Copa Sudamericanában méretik meg magukat, ahol ráadásul rögtön egy nem akármilyen kiruccanás szerepel a programban.

Diego Martínez csapata egy csoportba került a brazil Fortalezával és a paraguayi Sportivo Trinidensével, a legelső mérkőzését pedig a bolíviai Nacional Potosí vendégségében vívhatja magaslati körülmények közt. Azt már a legtöbb argentin csapat, így a Boca is időről időre megtapasztalta, hogy milyen a La Paz-i magaslaton játszani a The Strongest, a Bolívar vagy éppen az Always Ready vendégeként, a mostani ellenfél hazai pályája azonban még ettől is nehezebb a mindenkori vendégek számára.

Amíg La Paz legalább rendelkezik nemzetközi repülőtérrel és "csak" 3600 méteres tengerszint feletti magasságban található, addig az ország déli részén az Andokban fekvő Potosí hivatalos tengerszint feletti magassága 4090 méter és a város is csak körülményesebben közelíthető meg. A Boca különítménye repülővel Sucréban szállhat le, ahonnan még egy nagyjából 150 km-es hegyvidéki út vár a csapatra, melyet kisbuszokkal tesznek meg. (Ráadásul éppen a múlt hétvégén ugyanezen az útvonalon egy busz halálos kimenetelű balesetet szenvedett, négyen életüket vesztették.)

Természetesen a sajnálatos eset nem téríthette el az úttól a Bocát, mivel máshogy nem lehet megközelíteni a helyszínt, játszani pedig muszáj. 2017-ben az Estudiantes La Plata ugyanezen az úton közelítette meg Potosít, és akkor a Pincha 1-0-s győzelmet aratott a Nacional vendégeként, majd kettős győzelemmel abszolválta az oda-visszavágós párharcot.

Mivel a bolíviai csapat a River Plate logójára és mezére hajazó színeket visel, a helyiek egy igazi Superclásicót várnak a Boca Juniors ellen. Potosíban nagyon készülnek a mérkőzésre, a város vezetése munkaidő-módosítást rendelt el aznapra, a munkahelyek 8-tól 16 óráig lesznek nyitva, hogy az esti mérkőzést mindenki láthassa:

"A sportolás ösztönzése és népszerűsítése a hatáskörén belül, a Potosí és a külföldi lakosság szurkolóinak és más szimpatizánsainak megjelenésének elősegítése érdekében, hogy támogassák szerelmeik csapatát, és lehetővé tegyék a biztonságos és időben történő belépést" - áll az indoklás a helyi minisztérium által kiadott közleményben.

A 119. születésnapját ünneplő Boca Juniors magyar idő szerint csütörtökre virradóra, hajnali 2 órától léphet pályára a Nacional Potosí otthonában a Copa Sudamericana első fordulójában.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2718369569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása