Futballtangó

Búcsúmérkőzések hétvégéje Argentínában

2023. június 27. - _Adamo_

riquelmebucsu.jpg

Az elmúlt hétvégén az argentin labdarúgás két közelmúltbeli legendás alakjának is búcsúmérkőzést rendeztek. Szombaton Rosárióban Maxi Rodríguez, vasárnap Buenos Airesben Juan Román Riquelme tiszteletére gyűlt össze több csapatnyi korábbi meghatározó játékos.

A szombati napon Maxi Rodríguez egykori csapattársai, barátai és legendás argentin játékosok csaptak össze egymással. Az ünnepi mérkőzésen a Newell's Old Boys 7-5-re legyőzte az alkalmi argentin válogatottat, miközben Lionel Messi mesterhármast lőtt az Albiceleste mezében, az ünnepelt pedig mindkét csapatban pályára lépett és mindkettőben szerzett egy-egy gólt.

A rosáriói Estadio Marcelo Bielsában rendezett mérkőzésen a világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni mellett Ángel Di María is pályára lépett számtalan egyéb korábbi zseniális játékos mellett. A NOB legendáinak például soraiban Ariel Ortega, David Trezeguet és Gabriel Batistuta triója rohamozott kezdőként. A két csapatot Gerardo "Tata" Martino, ill. José Pékerman irányította.

A Newell's kezdőcsapata: Justo Villar; Luciano Vella, Roberto Sensini, Gabriel Heinze, Fabio Aurelio; Pablo Pérez, Diego Mateo, Guillermo Marino; Ariel Ortega; David Trezeguet, Gabriel Batistuta. Vezetőedző: Gerardo Martino.

Az argentin válogatott kezdőcsapata: Mariano Andujar; Lionel Scaloni, Walter Samuel, Gabriel Milito, Juan Pablo Sorín; Fernando Gago, Esteban Cambiasso, Andrés D'Alessandro; Maxi Rodríguez, Javier Saviola, Ángel Di María. Vezetőedző: José Pékerman.

Talán még az ünnepeltnél is nagyobb ovációt kapott a 36. születésnapján pályára lépő Lionel Messi, aki annak idején a NOB korosztályos csapatában kezdte pályafutását és a helyiek természetesen igazi bálványként tekintenek rá. A világbajnok klasszis három gólja közt egy pazar szabadrúgásgólt is szerzett.

messimaxi1.jpg

Másnap a La Bombonera közönsége ünnepelte a Boca Juniors legendáját, Juan Román Riquelmét. A különleges találkozón a Boca Juniors csillagai 5-3-ra győztek az argentin válogatott legendái ellen. A főszereplő egy gólt és két gólpasszt jegyzett a mérkőzésen, miközben a nemzeti csapat színeiben Lionel Messi ugyancsak eredményes volt, a Boca fanatikusai pedig felállva ünnepelték a csapatuk ellen szerzett találatát.

Messi mellett az aktuális világbajnokok közül Ángel Di María és Leandro Paredes, valamint Lionel Scaloni szövetségi kapitánya és Pablo Aimar segédedző ugyancsak stoplist húzott. A Boca legendáit Carlos Bianchi és Alfio Basile irányították, az argentinok kispadján ezen a meccsen is José Pékerman ült.

A Boca Juniors kezdőcsapata: Óscar Córdoba; Hugo Ibarra, Jorge Bermúdez, Daniel Díaz, Claudio Morel Rodríguez; Pablo Ledesma, Chicho Serna, Gustavo Barros Schelotto, Juan Román Riquelme; Antonio Barijho, Marcelo Delgado. DT: Carlos Bianchi és Alfio Basile.

Az argentin válogatott kezdőcsapata: Leo Franco; Lionel Scaloni, Fabricio Coloccini, Diego Placente; Leandro Paredes, Lucho González, Nicolás Cambiasso, Ángel Di María; Pablo Aimar, Javier Saviola, Lionel Messi. Vezetőedző: José Pékerman.

"Messi és Maradona a két legnagyobb játékos, akit egész életemben láttam. Csodálatos, hogy Leo itt van. Elnézést kérek a családodtól, hogy éppen nyaraltatok és bizonyára maradtatok volna még pár napot, de nagyon hálás vagyok, hogy igent mondtál nekem. Köszönöm a sok örömet, amit okoztál. Szerencsés vagyok, hogy itt vagyok. Felejthetetlen élmény számomra. Nagyon szeretlek" - mondta őszintén Riquelme Messinek a búcsúmeccs után.

"Nagyszerű érzés, hogy itt lehetek Román tisztelgésén. Nagyon sokat jelent az argentin labdarúgásnak és a Bocának. Örülök, hogy ismét a La Bombonerában játszhatok, ez egy különleges nap, amit élvezni kell. Nyaralni megyek a családommal, utána pedig boldogan kezdem meg életem új fejetetét az új csapatomnál" - tette hozzá Messi.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8818153768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása