Futballtangó

Felemás rajtot vettek az argentin csapatok a Libertadores-kupában

2024. április 12. - _Adamo_

rivernacional.JPG

Az elmúlt két hét alatt két forduló ment le a Libertadores-kupa 2024-es kiírásából, ahol öt argentin csapat kezdte meg a szereplését.

A Libertadores-kupa első két fordulója bőven tartogatott meglepetéseket, például az első fordulóban csak egyetlen brazil csapat tudott győzni, majd bár a másodikban az igazi nagyágyúk javítani tudtak, két brazil csapat így is nullapontos, amire előzetesen aligha számíthattunk.

Az öt argentin csapat viszonylag kiegyensúlyozottan teljesít: mindkét meccsét egyetlen csapat nyerte meg, és nyeretlenből is csak egyetlen egy van, de pontot legalább ők is szereztek.

A River Plate esélyeshez méltóan mindkét eddigi meccsét megnyerte, miután Martín Demichelis együttese a venezuelai Deportivo Táchirát idegenben, az uruguayi Nacionalt hazai pályán múlta felül egyaránt 2-0 arányban. A csoport negyedik tagja majd a paraguayi Libertad lesz, amely három ponttal bír az első két meccséről. A "milliomosok" ezzel egyike a 32 csapatos mezőny mindössze három olyan csapatának, amely százszázalékosan rajtolt a brazil Atlético Mineiro és a bolíviai Bolívar mellett.

Tulajdonképpen az Estudiantes La Plata és a Talleres Córdoba sem szégyenkezhet, hiszen az első két meccsén négy-négy pontot szerzett. A Pincha 1-1-es döntetlent játszott idegenben a chilei Huachipatóval, majd 2-1-re legyőzte hazai pályán a bolíviai The Strongest gárdáját. Eduardo Domínguez csapata legközelebb a csoport favoritjával, a Grémióval fog összecsapni, amely óriási meglepetésre mindkét kisebb csapattól kikapott, így a brazil együttese nulla ponttal áll. Eközben a La T 2-1-re győzött a brazil Sao Paulo FC ellen, majd kétszer egyenlítve 2-2-es döntetlent játszott az ecuadori Barcelona SC ellen, és már csak a chilei Cobresallal nem találkozott.

A Rosário Central 1-0-ra győzött hazai pályán az uruguayi Penarol ellen, majd 2-1-re kikapott a százszázalékos brazil Grémiótól, így három ponttal áll a csoportban, de a következő körben a pont nélküli venezuelai Caracas ellen próbálhat szerencsét. A Canalla tehát a kőkemény ellenfelek között is harcban áll a továbbjutásért.

A leggyengébben a San Lorenzo kezdett, amely az F csoport negyedik helyén mindössze egy ponttal szerénykedik. A Ciclón sikernek számító 1-1-es döntetlennel kezdett a Palmeiras ellen, majd legutóbb 2-0-ra kikapott az ecuadori Independiente del Valle ellen, melyet követően menesztették a csapatot közel két éve irányító Rubén Insúát. Bizonyára nem emiatt az egyetlen vereség miatt, hanem a csapat hosszabb ideje tartó gyengélkedése okán, a San Lorenzo ugyanis a tavalyi után idén sem jutott be a Copa de la Liga Profesional rájátszásába. A csoport utolsó tagja az uruguayi Liverpool Montevideo, amely ellen talán több esélye lesz az argentin csapatnak a javításra.

A Libertadores-kupa csoportjainak aktuális állása:

 

libertadorescs2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8518378085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása