Futballtangó

Végleges lett az idei Copa América mezőnye

2024. március 24. - _Adamo_

copalogo24.jpg

Miután szombatról vasárnapra virradóra lejátszották az utolsó két selejtezőt, kialakult a 2024-es Copa América 16 csapatos mezőnye.

Az idei Copa Américát 16 csapat részvételével az Egyesült Államokban rendezik, miután az eredeti házigazda Ecuador visszalépett a rendezéstől. Az érintett nemzetközi szövetségek úgy döntöttek, hogy a tíz dél-amerikai válogatott mellett az Észak- és közép-amerikai térség hat legjobb csapata kvalifikálja magát a tornára. Ennek meghatározásának alapjául a 2023-2024-es CONCACAF Nemzetek Ligája végerdeményét veszik.

Az már korábban eldőlt, hogy az Egyesült Államok, Mexikó, Panama és Jamaica bejutott a négy közé, ezáltal automatikusan részt vehet a Copa Américán, azonban az 5-8. helyért esedékes helyosztókat csak szombaton játszották le Friscóban, amelyek az utolsó két kiadó Copa-helyről döntöttek. Miután Kanada 2-0-ra legyőzte Trinidad és Tobagót, Costa Rica pedig 3-1-re verte Hondurast, így a két párharc győztesei jutottak ki a tornára.

A kibővített kontinensviadalt június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban, és immár a csoportbeosztások is véglegesek lettek.

A Copa América csoportbeosztása:

 

A csoport: Argentína, Peru, Chile, Kanada
B csoport: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C csoport: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D csoport: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Costa Rica

A Copa América történetében eddig csupán egyszer fordult elő, hogy nem a dél-amerikai kontinensen rendezték meg a viadalt. A 2016-os centenáriumi tornát ugyancsak az Egyesült Államokban bonyolították le 16 csapat részvételével. Idén nyáron egy ehhez hasonló, “össznépi” amerikai tornára kerülhet sor.

A dél-amerikai kontinensbajnokságot a címvédő Argentína és Uruguay 15-15, míg Brazília kilenc alkalommal nyerte meg.

A Copa Américával gyakorlatilag párhuzamosan kerül megrendezésre a 2024-es Európa-bajnokság Németországban. A két kontinensvidadal végső győztese  2025-ben az Interkontinentális Szuperkupa (Finalissima) keretein belül csap össze egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8318362683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása