Futballtangó

Messi kihagyni kényszerül az argentin válogatott meccseit

2024. március 17. - _Adamo_

messia24.jpg

Klubcsapatában elszenvedett sérülése miatt úgy tűnik, hogy Lionel Messi kihagyni kényszerül az argentin válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseit.

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi remek formában kezdte a 2024-es esztendőt az MLS-ben szereplő Inter Miami játékosaként, azonban a múlt héten a Nashville SC elleni CONCACAF BL-nyolcaddöntőben izomsérülést szenvedett. A veterán játékos az első félidőben gólt és gólpasszt jegyzett és megalapozta csapata továbbjutását, húzódása miatt azonban a második játékrész elején le kellett cserélni őt.

Messi szombaton nem léphetett pályára a D.C. United elleni MLS-meccsen sem. A 3-1-re megnyert mérkőzés után Gerardo "Tata" Martino vezetőedző beszélt Messi állapotáról:

"Azt mondtam Leoról, hogy nem lesz jelen a mai meccsen, és nem is volt. Izomsérülése van, és számomra úgy tűnik, hogy a válogatott munkatársainak a feladata, hogy beszéljenek róla, hogy ott lesz-e a nemzeti csapatban. A sérülésétől időről időre vizsgálni, értékelni fogjuk. Az lenne a cél, hogy a CONCACAF BL-negyeddöntőjére újra egészséges legyen."

Az Inter Miami a sorozat negyeddöntőjében április 3-án és 10-én találkozik a mexikói CF Monterrey gárdájával, amikor már mindenképp számítanának rá.

Gastón Edul beszámolói szerint Messi jelenleg kezelésre szorul, amely következtében biztosan nem lesz bevethető az Albiceleste jövő heti meccsein. Az egyelőre nem tisztázódott, hogy Messi a floridai csapatnál folytatja-e a rehabilitációt, vagy csatlakozik az argentin keret összetartásához, és ha nem is edzhet és nem is játszhat a mérkőzéseken, legalább időt tölt együtt honfitársaival.

A nyári Copa Américára készülő argentin válogatott március 22-én Salvador ellen lép pályára Philadelphiában, 26-án pedig Costa Ricával néz farkasszemet Los Angelesben.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6818355887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása