Futballtangó

Peru leghíresebb stadionjai - Estadio Miguel Grau

2023. március 26. - _Adamo_

estadiograu.JPG

A perui Sport Boys csapata az Estadio Miguel Grau nevű létesítményben játssza hazai mérkőzéseit a fővároshoz közel található Callaóban.

Az Estadio Miguel Grau a Limától nyugatra, a közvetlen szomszédságában fekvő Callao városában található a limai nemzetközi reptér közelében.

A 17 ezer néző befogadására alkalmas stadiont 1996. június 16-án avatták fel, amikor a helyi Sport Boys 3-1-re győzött a Deportivo Pesquero ellen. A mindenkori nézőcsúcs az Alianza Lima vendégszereplése alkalmával történt 1999-ben, amikor 17 785 embert regisztráltak a létesítményben.

Megépítése óta csak kisebb korszerűsítések mentek végbe a stadionban, a világítást 2003-ban vezették be négy magas villanyoszlop felállításával. Alapvetően egyre rendkívül egyszerű stadion, a labdarúgópályát futópálya veszi körül, így helyi atlétikai versenyek lebonyolítására is alkalmas.

A Sport Boys egyesületét 1927-ben egy csoport helyi fiatal alapította meg. Kezdetben még piros-sárga csíkos mezt viseltek, melyet azonban hamar felváltott a jelenleg is alkalmazott rózsaszín-fekete színösszeállítás. A csapat közel százéves története során rendszeres szereplője volt a perui első osztálynak, bár előfordult, hogy kiesett, és jelenleg sem tartozik az ország legjobbjai közé, de legalább első osztályú. Alapításától kezdve mély rivalizálást tart fent a nagyobb limai csapatokkal, azok közös ellenlábasának számít.

A callaói gárda hatszor nyerte meg a perui első osztályú bajnokságot, utoljára 1984-ben diadalmaskodott, azóta egyszer sem ért fel a hazai trónra. A Sport Boys a másodosztályban háromszor lett bajnok, 1989-ben, 2009-ben és legutóbb 2017-ben. A Libertadores-kupában 2001-ben vett részt utoljára, ahol a legjobb eredménye a negyeddöntő volt (1977, 1985), tavaly a Copa Sudamericanában mérette meg magát. 

A sorozat korábbi részei:

Estadio Nacional del Perú - Peru
Estadio Monumental "U" - Universitario de Deportes
Estadio Alejandro Villanueva - Alianza Lima
Estadio Alberto Gallardo - Sporting Cristal

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9018080636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása