Futballtangó

Uruguay leghíresebb stadionjai - Estadio Luis Franzini

2022. július 26. - _Adamo_

defensor.jpg

Folytatva a kultikus uruguayi stadionokat bejáró sorozatunkat, most a Danubio legnagyobb riválisának számító Defenspor Sporting stadionja, az Estadio Luis Franzini felé vesszük az irányt.

A montevideói Defenspor Sporting csapatát 1913-ban alapították, az Estadio Luis Franzini pedig 1963 óta szolgál a csapat otthonának. A létesítmény 1999-ben teljes újjáépítésre került, több mint egy évig zárva volt, de növelték a kapacitását és korszerűsítették a stadiont és annak közvetlen környezetét.

Az uruguayi főváros déli részén az öbölhöz közel fekvő stadion jelenlegi formájában 16 ezer fős kapacitással bír. A játékteret mind a négy irányból klasszikus, egyszintes lelátó veszi körül.

A klub eredeti neve a Club Atlético Defensor volt, ám 1989-ben összeolvadtak a Defensor Sporting Club nevű szerveződéssel, így alakult meg az új csapat és jött létre a mostani név. A csapat Uruguay harmadik legsikeresebb együttesének tekinthető a kiemelkedő Penarol és Nacional mögött. Egyrészt övék a harmadik legtöbb hazai bajnoki cím hármas holtversenyben - a Danubióval és a helyi River Plate-tel együtt négy-négy elsőséget szereztek nyolc második helyezés mellett, másrészt a nemzetközi szerepléseik okán.

A Defensor ugyanis 16 alkalommal szerepelt a Libertadores-kupában, legnagyobb eredménye a 2014-es elődöntő volt, amikor a finálét a San Lorenzo ellen elveszítő paraguayi Nacional állította meg őket. A hazai bajnoki címet utoljára 2008-ban hódították el, azóta az első osztályból is kiestek, éppen 2021-ben jutottak fel újra.

A csapat kötelékében nevelkedett például a legendás vándormadár Sebastián AbreuMartín Cáceres vagy Maxi Pereira.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Centenario
Estadio Campeón del Siglo - Peñarol
Estadio Gran Parque Central - Nacional
Estadio Jardines del Hipódromo María Mincheff de Lazaroff - Danubio

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1017890715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása