Futballtangó

Uruguay leghíresebb stadionjai - Estadio Jardines del Hipódromo María Mincheff de Lazaroff

2022. július 20. - _Adamo_

dfc.jpg

Uruguay egyik klasszikus nagy múltú csapatát, a Danubiót 1932-ben alapították, de legnagyobb sikereit csak az elmúlt évtizedekben érte el.

A Danubio csapatát egy bolgár testvérpár, Mihail és Ivan Lazaroff (Miguel és Juán) hívta életre 1932-ben, miután mindketten a montevideói egyetemen folytatták tanulmányaikat. Az egyesület neve a Duna folyó spanyol neve, eredetileg azonban egy másik Bulgárián keresztül menő folyót, a Maricát szerették volna, ezt azonban nem engedélyezték.

A csapat otthonaként 1957 óta szolgál az Estadio Jardines Del Hipódromo, amely 1997-ben jelentős felújításon ment keresztül, azóta 18 ezer néző befogadására alkalmas. A klubtagok döntése értelmében 2017-ben vették fel a stadion nevébe a két alapító édesanyjának, María Mincheff Lazaroffnak a nevét. Ettől kezdve a hivatalos formában az Estadio Jardines del Hipódromo María Mincheff de Lazaroff nevet viseli. A stadion alapvetően egy abszolút régivágású stadion, a játékteret mind a négy oldalról egyszintes lelátó veszi körül.

A Danubio nem tartozik a legsikeresebb uruguayi klubok közé, azonban az utánpótlásnevelése kiemelkedő és az évek során számtalan, később Európában is minőségi karriert befutó játékos kezdte náluk a pályafutását. Többek között Álvaro Recoba, Edinson Cavani, Cristhian Stuani, Javier Chavantón, Marcelo Zalayeta egyaránt a Danubio színeiben debütált a profik közt, de Diego Forlán is megfordult a klub utánpótlásában.

A klub története során négyszer nyerte meg az uruguayi első osztályú bajnokságot, az első bajnoki címre 1988-ig várniuk kellett, aztán 2004-ben, valamint a 2006-2007-es és a 2013-2014-es évad végeztével koronáztattak meg. Hét alkalommal indulhattak el a Libertadores-kupában: az 1989-es sorozatban elért elődöntő messze a legjobb eredményük volt.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Centenario
Estadio Campeón del Siglo - Peñarol
Estadio Gran Parque Central - Nacional

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3417886971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása