Futballtangó

Több, mint vb-selejtező... - Argentína-Brazília előtt

2021. november 16. - _Adamo_

argbra.jpg

A dél-amerikai világbajnoki selejtezők keretein belül (újra) megmérkőzik egymással a kontinens két ősi riválisa, Argentína és Brazilia.

Emlékezhetünk rá, hogy Brazília és Argentína szeptemberben már megmérkőzött volna egymással, akkor azonban igencsak furcsa körülmények között néhány perc után félbeszakadt a találkozó. Reméljük ezúttal semmi nem jön közbe, és a csapatok egymással, s a pályára rohanó hatósági emberek helyett majd a labda üldözésével lehetnek elfoglalva.

A két csapat valódi mérkőzésen a július 11-i Copa América-döntőben találkozott egymással utoljára, amikor a "gauchók" 1-0-ra győztek a Maracanában, ezzel 28 év után először nyertek újra felnőtt szinten nagy tornát. Éppen a legnagyobb ellenfél ellen, éppen annak szentélyében, nem mindennapi skalpot elérve és boldogságot, felszabadultságot okozva.

Ugyan a brazilok már kijutottak a vb-re, biztosak lehetünk benne, hogy a legutóbbi fiaskó miatt fűteni fogja őket a visszavágás vágya. Az argentin válogatott ugyancsak jó úton halad a kvalifikáció felé, és adott esetben akár már ma éjjel matematikailag is bebiztosíthatja katari helyét. Aligha vállalunk túl nagy kockázatot azzal, hogy már az Albiceleste számára is csak az lehet a kérdés, hogy mikor biztosítja be a kijutás, és hogy meddig tudja hizlalni a mostani, 26 (!) mérkőzés óta tartó veretlen sorozatot. Vagyis gyakorlatilag ez mindkettejük számára már egy tét nélküli lesz a vb-t illetően, de a presztízs miatt mindkét fél számára rendkívül fontos, hiszen Argentína egész biztosan nem szeretne hazai pályán szégyenben maradni a legnagyobb ellenféllel szemben az őket San Juánban kitörő örömmel fogadó helyi szurkolósereg előtt.

Az idei Copa-döntőt megelőzően Brazília utolsó vereségét ugyancsak Argentína eredményezte, amikor 2019. november 15-én 1-0-ra sikerült felülmúlni őket egy barátságos találkozón. Eközben a Scaloni-csapat legutolsó fiaskója szintúgy a Selecaóhoz köthető: a 2019-es Copa elődöntőjében közel két és fél évvel ezelőtt, július 3-án 2-0-ra nyertek a brazilok ellenük.

Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal mire megy egymással a két nagy rivális. Mindkét válogatott szemei előtt bizonyára már a katari világbajnokság lebeg, de ez a párharc akkor is fontos mindkét fél számára, amikor valódi tétje már nincs egy-egy összecsapásnak.

A várva várt mérkőzés magyar idő szerint keddről szerdára virradóra, hajnali 00:30-tól kerül megrendezésre.

A várható kezdőcsapatok:

Argentína: Emiliano Martínez; Nahuel Molina vagy Gonzalo Montiel, Cristian Romero, Nicolás Otamendi, Marcos Acuña; Rodrigo De Paul, Guido Rodríguez vagy Leandro Paredes, Giovani Lo Celso; Lionel Messi, Lautaro Martínez, Ángel Di María. 

Brazília: Alisson; Danilo, Éder Militão, Marquinhos, Alex Sandro; Fred, Fabinho, Lucas Paquetá; Raphinha, Matheus Cunha, Neymar.

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:

1. Brazília 34 pont (12 meccs, 27-4)
2. Argentína 28 pont (12 meccs, 20-6)
3. Ecuador 20 pont (13 meccs, 21-13)
4. Chile 16 pont (13 meccs, 15-14)
5. Kolumbia 16 pont (13 meccs, 16-17)
6. Uruguay 16 pont (13 meccs, 14-18)
7. Peru 14 pont (13 meccs, 10-19)
8. Paraguay 12 pont (13 meccs, 9-18)
9. Bolívia 12 pont (13 meccs, 17-28)
10. Venezuela 7 pont (13 meccs, 8-23)

messi-argentina_w862.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9216756202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása