Futballtangó

Brazília legyőzésével javított az argentin válogatott

2023. november 22. - _Adamo_

argbrawin.jpg

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat slágermeccsén az argentin válogatott szerdára virradóra 1-0-s győzelmet aratott a nagy rivális Brazília vendégeként.

Az argentinok négy győzelem után szenvedték el első vereségüket, míg a brazilok egymást követő két vereséggel és három nyeretlen meccsel a tarsolyukban várhatták az egymás elleni összecsapást.

Az argentin válogatott kezdőcsapata több helyen is változott a legutóbbi mérkőzéshez képest: E. Martínez - Molina, C. Romero, Otamendi, Acuna - Lo Celso, E. Fernández, De Paul, A. Mac Allister - Messi, J. Álvarez. A mérkőzés a párharcban megszokott küzdelmes stílusban kezdődött, mindkét oldalt kemény belépők alapozták meg a hangulatot. Az ötödik percben Gabriel Jesus kapott sárga lapot, amiért maga mögé nyúlva arcon vágta De Pault, kisvártatva Raphinát ugyancsak figyelmeztették. A brazilok hazai környezetben próbáltak kezdeményezően fellépni, az argentinok kezdetben inkább az ellentámadásokra rendezkedtek be, majd egyre inkább átvették az irányítást, és több támadást vezettek. Mindkét oldalt akadtak ugyan próbálkozások, az első félidő kevés valamire való lehetőséget hordozott magában, inkább a játék fizikai jellege dominált, nehezen alakult ki folyamatos játék. Így aztán az első 45 perc nagyobb lehetőségek nélkül gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második félidő elején a házigazda igyekezett rákapcsolni, több ígéretes támadást vezetett, de az argentinok szívósan védekeztek. Tíz perc elteltével Raphinha ugrott ki a jobb oldalon, de éles szögből leadott lövésének E. Martínez állta az útját. Néhány perccel később egy újabb brazil ajtó-ablak helyzet alkalmával Gabriel Jesus elfutása után Martinelli közeli lövésénél ismét az argentin kapus védett bravúrral. A második játékrész derekához közeledve Lo Celso bal oldali szögletéből az előre húzódó Nicolás Otamendi fejelte be az ötös előteréből védhetetlenül az argentinok vezető gólját. A gól utáni percekben mindkét csapat több cserét hajtott végre, az argentinok szilárdítani szerették volna a csapatot, a brazilok pedig további támadókat vezényeltek pályára. Scaloni balhátvédposzton Acunát Taglaficóval helyettesítette, míg a középpályán Lo Celso helyett N. González, E. Fernández helyett Paredes lépett pályára. A Selecao elkeseredett támadásokat vezetett az egyenlítés érdekében, azonban képtelenek voltak igazi lehetőséget kialakítani E. Martínez kapuja előtt. A 78. percben Messit többszöri ápolás után lecserélték, Di María váltotta, miközben J. Álvarez helyett La. Martínez szállt be. Az utoló tíz percen belül a brazilok tíz emberre fogyatkoztak, miután a becserélt Joelinton megütötte De Pault, így az azonnali kiállítás sorsára jutott. A brazil válogatott igyekezete hiábavaló volt, képtelen volt kiegyenlíteni. Argentína a 2019-es Copa América-döntő után ismét 1-0-s győzelmet aratott a Maracanában a brazilok ellen.

Ezzel a Selecao története során először vívott meg egymás után négy vb-selejtezőt nyeretlenül és először veszített el egymás után három vb-selejtezőt, mellyel a hatodik helyre csúszott vissza a táblázaton, és lassan a vb-kijutása is veszélybe kerülhet. A brazil válogatott története során először vesztett hazai pályán vb-selejtezőn. Ellenben az argentin válogatott a néhány nappal ezelőtti, Uruguay elleni fiaskót feledtetve, továbbra is vezeti a dél-amerikai selejtezősorozatot.

Brazília - Argentína 0-1 (0-0)
Helyszín: Maracana Stadion (Rio de Janeiro); Vezette: Piero Maza (chilei)
Gólszerző:ill. Otamendi (63.)
Sárga lap: Gabriel Jesus (5.), Raphinha (14.), Carlos Augusto (33.), ill. -
Kiállítva: Joelinton (81.), ill. -

Brazília: Alisson - Emerson Royal, Marquinhos (Nino 46.), Gabriel Magalhaes (Joelinton 72.), Carlos Augusto - André, Bruno Guimaraes (Douglas Luiz 78.) - Raphinha (Endrick 72.), Rodrygo, Martinelli (Raphael Veiga 78.), Gabriel Jesus. Szövetségi kapitány: Fernando Diniz.

Argentína: E. Martínez - Molina, C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico 66.) - Lo Celso (N. González 70.), E. Fernández (Paredes 70.), De Paul, A. Mac Allister - Messi (Di María 78.), J. Álvarez (La. Martínez 78.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

További eredmények:


Paraguay - Kolumbia 0-1
Ecuador - Chile 1-0
Uruguay - Bolívia 3-0
Peru - Venezuela 1-1

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:


1. Argentína 15 pont (6 meccs)
2. Uruguay 13 pont (6 meccs)
3. Kolumbia 12 pont (6 meccs)
4. Venezuela 9 pont (6 meccs)
5. Ecuador 8 pont (6 mecccs)*
6. Brazília 7 pont (6 meccs)
7. Paraguay 5 pont (6 meccs)
8. Chile 5 pont (6 meccs)
9. Bolívia 3 pont (6 meccs)
10. Peru 2 pont (6 meccs)

(*=3 pont levonás)

A vb-selejtezők jövő szeptemberben folytatódnak a Copa América utáni válogatott-mérkőzések alkalmával.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr318264197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása