Futballtangó

Brazília kijutott a világbajnokságra

2021. november 12. - _Adamo_

brazilkatar.jpg

Csütörtökről péntekre virradóra négy mérkőzést bonyolítottak le a dél-amerikai vb-selejtezők során, újabb győzelmével pedig a brazil válogatott már most biztosította kvalifikációját a jövőévi, katari világbajnokságra.

A legutóbbi játéknapon Brazília az utolsó húsz percen belül született találattal múlta felül a még így is pótselejtezős helyet birtokló Kolumbiát, így továbbra is egyetlen döntetlen csúfítja hibátlan mérlegüket. Chile ugyancsak folytatta a nagy felzárkózást és sorozatbeli harmadik győzelmével immár abszolút reális esélyük van a katari részvételre, miután egy (bal)szerencsés öngóllal múlták felül Paraguayt, melynek kispadján Guillermo Barros Schelotto tehát vereséggel debütált. Az októberi átmeneti (?) megtorpanást követően a brazil-argentin páros mögött a harmadik helyet elfoglaló Ecuador tovább folytatta menetelését, és egygólos győzelmet aratott a sereghajtó Venezuela ellen. A nap zárómeccsén Peru három első félidei találattal lemosta Bolíviát, ezzel a legalsó régióban a két válogatott helyet cserélt egymással, és Ricardo Gareca együttese talán még bízhat a kvalifikációban, hiszen a siker jóvoltából már csak két ponttal vannak lemaradva az ötödik helyezettől.

Brazília - Kolumbia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Paqueta (72.), ill. -

Paraguay - Chile 0-1 (0-0)
Gólszerző: - ill. A. Silva (56. - öngól)

Ecuador - Venezuela 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hincapié (41.), ill. -

Peru - Bolívia 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Lapadula (9.), Cueva (31.), Pena (39.), ill. -

Az aktuális fordulóban az Uruguay - Argentína összecsapást péntekről szombatra virradóra 00:00-tól rendezik.

A már biztosan kijutott brazilok mellett talán minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy az argentinok számára is már csak az lehet a kérdés, hogy mikor biztosítják be a kvalifikációt. Lionel Scaloni legénysége az uruk elleni idegenbeli összecsapást követően jövő kedden Brazíliát látja vendégül. Bizonyára a két meccs után még inkább valós képet kaphatunk az esélyekről. A harmadik helyen kisebb lépéselőnybe került a többiekkel szemben Ecuador, mögöttük viszont elképesztő a tülekedés, Chile, Kolumbia, Uruguay és Peru egyaránt a vb-szereplésért küzd, és egyelőre Paraguay és Bolívia sem szeretne lemondani róla.

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat aktuális állása

delam.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4516753338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása