Futballtangó

Újabb lépést tett a vb felé az argentin válogatott

2021. november 13. - _Adamo_

arguru.jpg

Újabb fontos mérkőzést vívott meg a dél-amerikai vb-selejtezők során az argentin válogatott, amely Uruguay legyőzése után még mindig veretlennek mondhatja magát.

Péntekről szombatra virradóra Argentína 1-0-s győzelmet aratott az egyre nagyobb gondba kerülő Uruguay ellen. Lionel Scaloni mester az E. Martínez - Molina, C. Romero, Otamendi, Acuna - De Paul, G. Rodríguez, Lo Celso - Di María, L. Martínez, Dybala csapatot küldte pályára. A találkozó legelején Nández helyzeténél E. Martíneznek kellett hárítania. Aztán a hetedik percben az argentinok első valamire való helyzetüket gólra váltották a csapatkapitányi karszalagot viselő Ángel Di María tökéletes lövése révén, aki Dybala lekészítéséből jobbról befelé húzva lőtte ki védhetetlenül a hosszú felsőt. Az életben maradásért küzdő "uruk" átérezték a találkozó súlyát és próbálták irányítani a mérkőzést, több támadást is vezettek, azonban Martínez kapus nagyszerűen őrizte a kapuját, Suárez pedig félóra elteltével a kapufát találta el. A második félidőt is nagy lendülettel kezdték a hazaiak, de az argentinok kiválóan állták a sarat. Ahogy haladtunk előre, már viszont egyre kevésbé tudtak dominálni, görcsössé váltak, a Copa América-győztes pedig biztosan tartotta az eredményt. Sőt, néhány ellentámadás révén még az argentinok is tudtak veszélyeztetni, melyekből akár el is dönthették volna a mérkőzést. A sérüléssel bajlódó Lionel Messi csak az utolsó negyedórában lépett pályára, amikor változás már nem történt. Uruguay minden erőfeszítése hiábavaló volt, újabb vereséget szenvedett, az argentinok ismét stabil lábakon állva gyűjtötték be a három pontot.

Uruguay - Argentína 0-1 (0-1)
Gólszerző: - ill. Di María (7.)

Az argentinok 8-4-0-s mérlegükkel továbbra is masszívan másodikok a vb-re már biztosan kijutó Brazília mögött, és lassan már csak a matematikai kvalifikáció időpontja lehet kérdéses. Ezzel szemben egymást követő harmadik vereségével Uruguay visszacsúszott a hatodik helyre, de azonos pontszámmal áll a negyedik Chilével.

"Vannak olyan mérkőzések, amikor az eredmény a legfontosabb és hiába akarsz jól játszani, nem tudsz, mert az ellenfél nem engedi. Ma meg kellett szenvednünk a győzelemért, de meg is tettük, elképesztő győzni akarás munkálkodott a játékosokban. Büszke vagyok a csapatra és arra amit elértünk. Úgy érzem, hogy igazi csapat vagyunk, ha valakire épp nem számíthatunk, akkor a helyére lép más. Büszke vagyok rá, hogy az edzőjük lehetek"

- jegyezte meg a szövetségi kapitány.

A magyar idő szerint jövő keddről szerdára virradóra esedékes következő fordulóban az argentin-brazil rangadó mellett Bolívia-Uruguay, Venezuela-Peru, Kolumbia-Paraguay és Chile-Ecuador mérkőzéseket rendeznek a dél-amerikai vb-selejtezőkben.

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat aktuális állása

vbarg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1716754162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása