Futballtangó

Bizonytalanná vált az argentin szövetségi kapitány pozíciója

2023. december 01. - _Adamo_

scaloniwctrophy.jpg

Brazília legyőzése után az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni váratlan kijelentést tett a bizonytalan jövőjére utalva.

A világbajnoki címvédő argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni sokkoló nyilatkozatot tett, ugyanis annak adott hangot, hogy nem biztos a folytatását illetően, amivel alaposan meglepte és nem túlzás azt állítani, hogy megijesztette a szurkolókat:

“Itt az ideje, hogy megálljunk és átgondoljuk a helyzetet. Ezek a játékosok sokat adtak nekem, és sokat kell gondolkodnom azon, hogy mit fogok kezdeni a jövőmmel. Egyelőre nem búcsúzom, de nagyon magasra tettük a lécet, melynek eléréshez minden energiára szükség van. Nehéz folytatni ezen a szinten, ideje gondolkozni. A csapatnak olyan edzőre van szüksége, akiben megvan az ehhez szükséges maximális energia. Át kell gondolnom, hogy hogyan tovább…” 

Scaloni a meccs után a stábja tagjait egy közös fotóra invitálta a Maracana Stadion gyepére, melyet kitett a közösségi oldalán és sokan egyfajta búcsúképnek gondolják. Ugyanakkor a játékosoknak egyelőre az öltözőben nem mondott semmit. A labdarúgók természetesen a maradását szeretnék, és igyekezni fognak meggyőzni róla a trénert, a végső döntés azonban a kapitányé.

“Ugyanannyit tudok róla, mint ti. Sokan nem jöttek be a meccs után az öltözőbe, vagy gyorsan mentek tovább, nem ültünk össze, így nem mondott semmit. Bizonyára beszélgetni fogunk vele a jövőjéről” – mondta el az újságíróknak a győztes gólt szerző Nicolás Otamendi.

A válogatott összetartását követően Scaloni visszatért mallorcai otthonába és úgy volt, hogy nem fog részt venni az argentin delegációval a jövő nyári Copa América decemberi 7-i sorsolásán. Gastón Edul legutóbbi információi szerint azonban a kapitány mégis ott lesz Miamiban a sorsoláson. A TyC Sports újságírója úgy tudja, hogy jó esély mutatkozik arra, hogy a távozását kilátásba helyező tréner legalább a jövő nyári kontinenstorna végéig maradni fog az argentin válogatott kispadján, a további folytatása azonban vélhetően csak ezt követően dőlhet el.

Néhány nappal az ominózus brazilok elleni meccs és Scaloni fenti kijelentése után egy másik argentin újságíró, Guido Bercovich arról írt, hogy Claudio "Chiqui" Tapia, az argentin labdarúgó-szövetség elnöke  megkérte Scalonit, hogy a játékosokkal csináljanak egy közös fotót, mellyel támogatják az aktuális argentin elnökválasztáson Sergio Massát. A szövetségi kapitány azonban erre nem volt hajlandó, azóta pedig nyomás volt rajta. Ennek lehetett köszönhető a brazilok elleni győztes meccs utáni felszólalása, és ezért helyezte kilátásba a lemondását.

Egyes források idő közben arról írtak, hogy Scaloni és stábja még mindig nem kapta meg a közel egy évvel ezelőtti vb-győzelemért járó prémiumát a helyi szövetségtől, amely szintén feszültséghez vezethetett a felek közt.

Továbbá a tréner és stábja azt is nehezményezte, hogy az argentin válogatott az erősebb európai válogatottak helyett rendre gyengébb képességű ellenfelekkel játszik felkészülési mérkőzéseket.

A 45 esztendős tréner 2018 augusztusa óta 67 mérkőzésen vezette az Albicelestét, amely ebből 46 találkozót megnyert 15 döntetlen és hat vereség mellett. Menet közben az argentin válogatott három és fél éven át, 36 mérkőzésen át veretlen volt a vb-nyitómeccséig. Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

Az elért címeken felül Scaloni az elmúlt öt év alatt egy olyan mentálisan erős társaságot hozott létre, ahová a játékosok alig várják, hogy visszatérjenek, az összetartások családias hangulatban telnek, melynek eredményessége a pályán is mérhető. Óriási veszteség lenne, ha bármilyen szakmán kívüli - pláne politikai - kérdés miatt véget érne ez az együttműködés.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8918270917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása