Futballtangó

A Boca Juniors hátrányból nyerte meg a River Plate elleni rangadót

2024. április 22. - _Adamo_

riverboca24.JPG

A Boca Juniors óriási küzdelemben 3-2-es győzelmet aratott a River Plate ellen a Copa de la Liga Profesional negyeddöntőjében Córdobában.

Az argentin Superclásico végig kiélezett és fordulatos küzdelméből az elején hátrányba kerülő Boca Juniors jött ki győztesen, amely 3-2-re legyőzte a River Plate gárdáját a semleges helyszínen játszott negyeddöntőben.

Kezdeti puhatolózás helyett a Boca agresszíven rárontott ellenfelére, veszélyes támadásokat vezetett és bár helyzetet nem alakított ki, komoly nyomást nehezett a River védelmére. Ennek ellenére a "milliomosok" néhány veszélyes elfutással jelezték, hogy képesek veszélyt teremteni, s az egyik ilyen alkalommal létszámfölénybe kerültek, Echeverri előkészítéséből pedig Miguel Borja szerezte meg a vezetést a River javára. A gól után azonnal megváltozott a játék képe és a River kezdte el többet birtokolni a labdát, jórészt az ellenfél térfelén járatták a játékszert. Húsz perc elteltével a Boca előtt adódott egy ígéretes lehetőség, Zenon közeli szabadrúgása azonban elkerülte a kaput. A játékrész második felében ismét a Boca vette át egyre inkább az irányítást, és több kisebb helyzetet is kialakított Armani kapuja előtt. Fél óra elteltével Blanco bejátszásába a kivetődő kapus kapott bele, majd a kapuval szemben érkező Saralegui elől E. Díaz mentett hatalmasat. Pár perccel később a hátvéd már az ellenfél kapujánál tűnt fel, amikor Echeverri szögletét fejelte fölé. Az első játékrész utolsó öt percén belül jártunk, amikor M. Herrera tört előre a jobb oldalon egy labdaszerzést követően, majd a tizenhatoson belülre érve S. Romero hárította az erős lövését. Kisvártatva Merentiel bal oldali megindulását követően a bejátszásáról ketten is lemaradtak középen, majd Saralegui lövését P. Díaz blokkolta önfeláldozóan. Az első félidő ráadásában Advincula a sokadik jobb oldali elfutását követően tökéletesen játszott középre, melyből Miguel Merentiel lőtt a büntetőpont magasságából a hálóba, a Boca így közvetlenül a szünet előtt kiegyenlítette a mérkőzés állását.

A második félidő nagy küzdelemben kezdődött, és pár perc után Borja és Rojo összecsapását követően a játékvezető mindkettőjüknek felmutatta a sárga lapot. Kisvártatva a River újból megszerezhette a vezetést, miután az Echeverri által a kapu elé ívelt szabadrúgás után a Boca nem tudott felszabadítani, G. Fernández tisztázsi kísérle Lema testéről a labda azonban nem került a gólvonalon túlra - állapította meg a VAR hosszas közjátékot követően. A folytatásban Zenon egy labdaszerzést követően betört a tizenhatoson belülre, bal oldali középre adását Cavani a kapu torkából azonban fölé bombázta. Nem sokkal később ismét ők ketten játszottak össze, a 62. percben pedig Zenon beadásából Edinson Cavani közelről gólt fejelt, így a Boca megfordította a találkozót. A "milliomosok" igyekeztek nyomást gyakorolni az ellenfelükre, azonban egy lefordulást követően a 67. percben a Boca szerzett újabb gólt, Cavani lövését még Armani védte, a kipattanót azonban Miguel Merentiel gólra váltotta. Kétgólos hátrányban Demichelis csapata igyekezett még tovább fokozni az iramot, és az utolsó húsz percben többször is a kapuja elé szegezte a Bocát, amely egyre inkább a kontrákra rendezkedett be. Az idő nem a Rivernek dolgozott, azonban nem adták fel és a végsőkig nyomtak. A hosszabbítás perceiben alaposan kapujához szegezték a Bocát, azonban az arany-kékek hősiesen védekeztek, a 97. percben viszont Paulo Díaz a saját fejese utáni kipattanót közvetlen közelről bepofozta. A legvége így izgalmas lett, de az egyenlítésre már nem volt lehetőségük, így a Boca 3-2-re megnyerte a rangadót és bejutott a Copa de la Liga Profesional elődöntőjébe.

River Plate - Boca Juniors 2-3 (1-1)
Helyszín: Estadio Mario Alberto Kempes, Córdoba; Vezette: Yael Pérez
Gólszerzők: Borja (10.), P. Díaz (90+7.) ill. Merentiel (45+2., 67.), Cavani (62..)
Sárga lapok: Echeverri (40.), I. Fernández (45+1.), Borja (49.), Colidio (74.), Villagra (79.), P. Solari (90+3.), ill. Merentiel (45.), Rojo (49.), Cavani (70.), Blanco (76.), Figal (90+6.)
Kiállítva: - ill. -

River Plate: Armani - M. Herrera (Simón 79.), González Pirez, P. Díaz, E. Díaz - Aliendro (P. Solari 67.), Villagra (N. Fonseca 79.), I. Fernández (Lanzini 61.) - Echeverri (E. Barco 61.) - Borja, Colidio. Vezetőedző: Martín Demichelis.

Boca Juniors: S. Romero - Advíncula, Lema, Rojo, Bianco - Saralegui (Figal 64.), E. Fernández (Campuzano 86.), G. Fernández, Zenon - Merentiel (Langoni 86.), Cavani (Benedetto 73.). Vezetőedző: Diego Martínez.

A Copa de la Liga Profesional negyeddöntőjének eredményei:

 

Argentinos Juniors - Defensa y Justicia 2-1 - tizenegyesekkel
Estudiantes La Plata - Barracas Central 3-0
Godoy Cruz - Vélez Sarsfield 1-2
River Plate - Boca Juniors 2-3

A Copa de la Liga Profesional elődöntőjének párosításai:

 

Argentinos Juniors - Vélez Sarsfield
Estudiantes La Plata - Boca Juniors

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9118387001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása