Futballtangó

Kiderült az argentin válogatott idei felkészülési programja

2024. február 27. - _Adamo_

scaloniarg24.jpg

Az argentin labdarúgó-szövetség megerősítette a világbajnoki címvédő argentin válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseinek programját, miután az eredeti tervhez képest kényszerű változások történtek, és a sajtóban máris nyilvánosságra jutott, hogy júniusban, a Copa América előtt mely ellenfelekkel játszhatnak Lionel Scaloniék.

Az argentin válogatott márciusra tervezett kínai túráját a helyi kormány döntése miatt törölték. A "gauchók" március 17. és 23. között két mérkőzést játszottak egy-egy afrikai válogatottal a távol-keleti országban. Az első ellenfél Nigéria lett volna Guangzhouban, a második találkozót pedig Elefántcsontpart ellen vívták volna Pekingben, azonban az ázsiai ország vezetői nem engedélyezték mérkőzések lebonyolítását.

A szövetség úgy döntött, hogy az Albiceleste az USA-ban játszik két felkészülési mérkőzést, azonban a hivatalos bejelentés szerint az ANK-győztes Elefántcsontpart helyett március 22-én Philadelphiában Salvador lesz az ellenfél, négy nappal később pedig Nigériával találkoznak Los Angelesben. Azonban az aktuális hírek szerint az utóbbi mérkőzés is veszélybe került az afrikai válogatott vízumproblémái miatt, és megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy Costa Rica legyen a beugró ellenfél.

Mindeközben a válogatotthoz közeli forrásnak tekinthető Gastón Edul újságíró arról számolt be, hogy a június 20-án kezdődő Copa América előtt a vb-címvédő június 9-én Chicagóban Ecuador válogatottjával mérkőzhet meg, június 14-én pedig Guatemala ellen játszik felkészülési találkozót Washingtonban.

Utóbbi két mérkőzésről, valamint az esetleges nigériai cseréről hivatalos bejelentés még nem látott napvilágot. Ugyanakkor ahhoz képest, hogy a szövetség előzetesen versenyképes európai ellenfeleket ígért a minőségi felkészülés céljából, részben kényszerű okok miatt úgy tűnik, hogy nemhogy európai együttes ellen nem játszhat Lionel Scaloni csapata, de az afrikai kontinens legjobbjai elleni mérkőzések is meghiúsulhatnak, helyettük a közép-amerikai térség szerényebb képességű ellenfelei és a már jól ismert Ecuador szerepelhet a programban. A szövetségi kapitány a közelmúltban egyebek mellett éppen azt kifogásolta, hogy a kevés FIFA-játéknapokon a válogaottt nem megfelelő minőségű ellenfelekkel játszik.

Az argentin válogatott június 20-án Kanada vagy Trinidad és Tobago ellen (amelyik kijut) kezdi szereplését az Egyesült Államokban zajló 16 csapatos Copa Américán. A csoportkörben még Peru és Chile szerepel az ellenfelek közt.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8718340351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása