Futballtangó

Így alakulhat az argentin válogatott kerete a Copa Américára

2024. március 31. - _Adamo_

argentinacostarica.jpg

Az argentin válogatott újabb két felkészülési mérkőzést játszott márciusban, és már csak két meccse lesz júniusban közvetlenül a Copa América előtt a nyári kontinenstornát megelőzően.

A világbajnoki címvédő Argentína a papírformának megfelelően Salvadort és Costa Ricát is magabiztosan győzte le a két Egyesült Államokban megtartott felkészülési mérkőzésen.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány sérülés miatt számtalan játékost nélkülözött ezeken a mérkőzéseken, a csapatkapitány Lionel Messi mellett Paulo Dybala, Marcos Acuna, Marcos Senesi, Gonzalo Montiel, Lisandro Martínez és Exequiel Palacios játékára sem számíthatott. Ha már így alakult, akkor viszont több lehetőséghez jutottak a felnőtt válogatottban eddig keveset vagy egyáltalán nem játszó fiatalok, mint például Alejandro Garnacho, Facundo Buonanotte, vagy az ezúttal debütáló Valentín Barco és Valentín Carboni, akikre a jövőben egyre nagyobb szerep hárulhat.

Egyelőre nem tudhatjuk, hogy a felkészülési meccsek segítettek-e Scaloni számára eldönteni, hogy kikre számítson a nyári Copa Américán, bizonyára a júniusi keret összetétele is nagyban függhet majd attól, hogy éppen mely játékosok lesznek bevethető egészségi állapotban. Ugyanakkor az tény, hogy a világbajnok csapat alapmagja még éppúgy számításba vehető, mint ahogyan egyre több fiatal vár a bevetésre.

A Diario Olé újságírói úgy számoltak, hogy 17 játékos helye tekinthető biztosnak a 23 fős keretben, ha közülük senki nem lesz sérült júniusban. A kapusok közül Emiliano Martínez és Franco Armani helyét veszik biztosra; a védelemből Nahuel Molina, Cristian Romero, Nicolás Otamendi, Nicolás Tagliafico és Lisandro Martínez jelenlétével számolnak; a középpályán Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Giovani Lo Celso, Alexis Mac Allister és Enzo Fernández nélkülözhetetlen; továbbá a két veterán harcos, Lionel Messi és Ángel Di María mellett Julián Álvarez, Lautaro Martínez és Nicolás González számíthat még a kerettagságra.

A lap úgy számol, hogy a kiadó hat helyre többen is pályáznak. A harmadik számú kapus pozíciójáért vívott versenyben jelenleg Walter Benítez lehet lépéselőnyben. A védelemben két helyre négyen pályázhatnak, Gonzalo Montiel, Germán Pezzella, Marcos Acuna és Nehuén Pérez közül kerülhetnek ki az utazók. A középpályán a fentieken kívül még Guido Rodríguez és Facundo Buonanotte bízik a szereplésben, míg a csatárposzton Paulo Dybala és Alejandro Garnacho reménykedhet a kontinensviadalon való részvételben. (Ha úgy számolunk, hogy további egy kapus és két védő kap meghívót, akkor a két-két említett középpályás és csatár közül hárman kaphatnak meghívót.)

Scaloni mester az amerikai összetartás alatt diplomatikusan fogalmazott a keretről, szerinte két játékosnak van biztos helye:

"A jelenlegi keretből senkinek sincs garantált helye a Copa Américára. Csak annak az egynek, aki nincs itt. Tudják, kiről beszélek (Messi). Ja és igen, Di Maríának is biztos a helye. A többiek közül majd választani fogok."

A 16 csapatos Copa Américát június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban, az argentin válogatott Peru, Chile és Kanada társaságában szerepelhet majd az A csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9118367447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása