Futballtangó

Kialakult az egyenes kieséses szakasz mezőnye a Copa Américán

2024. július 03. - _Adamo_

lautaroargentina.jpg

Befejeződtek a csoportkör küzdelmei az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, és bár a legnagyobb favoritok továbbjutottak, a torna azért így is tartogatott meglepetéseket.

A 16 csapatos Copa América csoportkörének végeztével mind a négy csoportból az első két helyezett jutott tovább a legjobb nyolc közé, ahonnan immár egyenes kieséses rendszerben folytatódnak tovább a küzdelmek.

A címvédő argentin válogatott magabiztosan húzta be az A csoportot, miután Lionel Scaloni legénysége mindhárom csoportmeccsét - kapott gól nélkül - megnyerte. Az Albiceleste Kanada ellen 2-0-s, Chile ellen 1-0-s győzelmet aratott, majd az utolsó meccsén némileg tartalékosabb összeállításban Peru ellen ugyancsak 2-0-ra diadalmaskodott. Az együttes öt góljából Lautaro Martínez egymaga négyet vállalt. A favorit így rendkívül magabiztosan vette az első akadályokat, de az igazi erőpróba majd ezután következik.

Lionel Messi izomhúzódása miatt kihagyni kényszerült az utolsó, Peru elleni csoportmeccset, de hétfőn együtt edzett a csapattársaival és kívülről úgy tűnt, hogy nem zavarják őt fájdalmak, így bár egyelőre kérdéses a negyeddöntőbeli játéka, az argentinok joggal bizakodnak, hogy a klasszis újra bevethető lesz.

A B csoport élén meglepetésre Venezuela végzett százszázalékos teljesítménnyel, míg a második helyen Ecuador jobb gólkülönbségével utasította maga mögé a szintén négypontos Mexikót az utolsó fordulóban egymás ellen játszott gól nélküli döntetlennel. Ezzel az is eldőlt, hogy az argentinok ellenfele az egyenlítői ország válogatottja lesz a negyeddöntőben, miközben a Vinotinto a "gauchók" mögött továbbjutó kanadaiakkal találkozik.

A Marcelo Bielsa vezette Uruguay ugyancsak háromból három győzelemmel végzett a C csoport élén, így végképp bejelentkeztek az esélyesek közé. A második helyen Panama megelőzte az Egyesült Államokat, miután a közép-amerikaiak 2-1-es győzelmet arattak a házigazda ellen, így a tornára vérmes reményekkel készülő rendező számára idejekorán befejeződött a viadal.

A Néstor Lorenzo két évvel ezelőtti kinevezése óta veretlen Kolumbia megnyerte a D csoport, miután az első két meccse megnyerése után a második helyen végző Brazília ellen már egy döntetlen is elegendő volt számára. A brazilok korábban Costa Rica elen is ikszeltek, így bár ők is veretlenek mardtak, csupán öt pontot szereztek. Ezzel a második helyen zárták a négyest, így számukra lesz nehezebb a folytatás, hiszen amíg a kolumbiaiak Panamával találkoznak, addig a brazilok ellenfele Uruguay lesz a negyeddöntőben.

A csoportok végeredményei:

 

copacsopveg.JPG

A Copa América további programja:

 

Negyeddöntő:

Július 5., péntek, 03:00 Argentína - Ecuador NRG Stadium, Houston
Július 6., szombat, 03:00 Venezuela – Kanada AT&T Stadium, Arlington
Július 7., vasárnap, 00:00 Uruguay – Brazília Allegiant Stadium, Las Vegas
Július 7., vasárnap, 03:00 Kolumbia – Panama State Farm Stadium, Glendale

Elődöntő:

Július 10., szerda, 02:00 Argentína/Ecuador - Venezuela/Kanada MetLife Stadium, East Rutherford
Július 11., csütörtök, 02:00 Uruguay/Brazília - Kolumbia/Panama Bank of America Stadium, Charlotte

A 3. helyért:

Július 14., vasárnap, 02:00 Az elődöntők vesztesei Bank of America Stadium, Charlotte

Döntő:

Július 15., hétfő, 02:00 Az elődöntők győztesei Hard Rock Stadium, Miami Gardens

copaamag.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9618439525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása