Futballtangó

Százszázalékos mérleggel nyerte meg csoportját az argentin válogatott

2024. június 30. - _Adamo_

argeperu.JPG

Az argentin válogatott a harmadik mérkőzését is megnyerte az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, miután vasárnapra virradóra 2-0-s sikert aratott Peru ellen.

Az argentin válogatott a megszokottnál tartalékosabb összeállításban játszott, mivel több kulcsszereplő kihagyta a mérkőzést, és szép számmal lehetőséget kaptak olyan játékosok, akik eddig a tornán nem, vagy csak kevesebbet játszottak.

Argentína legfontosabb szereplői közül a csapatkapitány Lionel Messi a húzódása miatt hagyta ki a találkozót, míg Lionel Scaloni a legutóbbi meccsen kiszabott egymeccses eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra. A szövetségi kapitány távollétében asszisztensei, Walter Samuel és Pablo Aimar irányították a csapatot. Az argentin válogatott kezdőcsapata így festett: E. Martínez - Montiel, Otamendi, Pezzella, Tagliafico - E. Palacios, Paredes, Lo Celso - Garnacho, La. Martínez, Di María. A felforgatott összeállítás ellenére az Albiceleste a meccs elejétől kezdményezőbben játszott és egymás után vezette a támadásokat. A csapatkapitányi karszalagot viselő Di María vezetésével a "gauchók" folyamatosan akcióztak, de kevés igazi gólhelyzetet alakítottak ki. Az első játékrész derekánál Paredes szabadrúgásánál Gallese védett bravúrral, majd nem sokkal később egy lendületes akicó végén La. Martínez közeli lövésénél ismét a perui kapus hárított. A jelentős argentin fölény ellenére az első játékrész nem hozott találatot, gól nélküli döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A folytatásban két percet sem kellett arra várni, hogy megtörjön a jég, s Di María kiugratásából Lautaro Martínez Gallese felett a hálóba pöckölve szerezte meg a vezetést Argentína javára. Nem sokkal később újabb gólt szerezhettek volna, azonban Tagliafico szöglet utáni közeli találatát a játékvezető nem adta meg, mivel az akció során Lo Celso az ötösön belül akadályozta a kapust. Bár az argentinok továbbra is lendületesebben játszottak, Peru előtt is adódtak lehetőségek. A második játékrész derekánál M. López erős átlövésénél E. Martíneznek kellett igencsak kapaszkodnia, hogy megóvja kapuját a góltól. A 66. percben N. González és E. Fernández jelentkezett játékra Garnacho és Lo Celso helyett. Nem sokkal később egy tökéletesen végig játszott kontra végén E. Fernández beadását kézzel blokkolta a perui védő, azonban a megítélt büntetőt Paredes a kapufára lőtte. Ezt követően az újabb cserék során Di Maríát V. Carboni, Paredest G. Rodríguez váltotta, majd a hajrában Martínez Quarta is beszállt Pezzella helyére. Az utolsó öt percen belül minden kérdés eldőlt, ugyanis egy labdaszerzést követően Lautaro Martínez önmaga és csapata második gólját is megszerezte. A rendes játékidő végén a csereként beállt Zanelatto fejese a kapufán csattant, így a búcsúzó Perunak a szépítés sem jött össze. Az argentin válogatott háromból három győzelemmel jutott tovább.

Argentína - Peru 2-0 (0-0)
Helyszín: Hard Rock Stadium, Miami Gardens; Vezette: César Arturo Ramos (mexikói)
Gólszerzők: La. Martínez (47., 86.), ill. -
Sárga lapok: Paredes (68.), ill. P. Guerrero (28.), Cartagena (36.), E. Flores (53.), Zambrano (88.), S. Pena (90+4.)
Kiállítva: - ill. -

Argentína: E. Martínez - Montiel, Otamendi, Pezzella (Martínez Quarta 83.), Tagliafico - E. Palacios, Paredes (G. Rodríguez 77.), Lo Celso (E. Fernández 66.) - Garnacho (N. González 66.), La. Martínez, Di María (V. Carboni 77.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Peru: Gallese - Sonne, Corzo, Zambrano, Callens, M. López (Cueva 78.) - S. Pena, Cartagena (J. Castillo 46.), E. Flores (J. Rivera 56.) - P. Guerrero (Lapadula 56.), B. Reyna (Zanellato 63.). Szövetségi kapitány: Jorge Fossati.

 

A csoport másik mérkőzése gól nélküli döntetlenre végződött Kanada és Chile között, ezzel a második helyen a juharlevelesek jutottak tovább.

Az argentin válogatott jövő héten csütörtökről péntekre virradóra a B csoport második helyezettje ellen vívja a negyeddöntőjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7118437833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása