Futballtangó

Veszélybe kerültek az argentin válogatott márciusi mérkőzései

2024. február 10. - _Adamo_

messidibuarg.JPG

Egybehangzó argentin sajtóhírek szerint az argentin válogatott a kínai kormány döntése értelmében nem léphet pályára Kínában, az országba tervezett két márciusi felkészülési mérkőzésen.

A néhány héttel ezelőtt megerősített programban az argentin válogatott március 17. és 23. között két mérkőzést játszana egy-egy afrikai válogatottal a távol-keleti országban. A tervek szerint az első ellenfél Nigéria lenne Guangzhouban, a második találkozót pedig Elefántcsontpart ellen vívnák Pekingben, azonban az ázsiai ország vezetői a hírek szerint nem engedik a mérkőzések lebonyolítását.

A TyC Sports beszámolói értelmében az argentin labdarúgó-szövetség elkezdte keresni a megoldást a problémára. Nyílvan a kínai kormány döntésével nem tudnak szembemenni, így a találkozók új helyszínre vitele került szóba, azonban egyelőre konkrétumokról nem lehet tudni. Vélhetően az Egyesült Államokban lebonyolíthatóak lennének a mérkőzések.

Az argentinok a júniusi Copa América előtt mindenképpen játszani akarnak két felkészülési meccset márciusban, melyekre ráadásul két erősebb válogatott ellen kerülhetne sor, hiszen éppen Elefántcsontpart és Nigéria vívja egymással az idei Afrikai Nemzetek Kupája döntőjét. Más ellenfél az idő rövidsége és a legtöbb mérkőzés lekötöttsége miatt már aligha jöhet szóba, úgyhogy ezen két afrikai válogatottal közösen kéne mindenki számára kielégítő megoldást, új helyszínt találni a mérkőzések lebonyolítására.

Az argentin válogatott márciusban és június elején két-két felkészülési mérkőzést játszana, majd június 20-tól a Copa Américán szerepel, az ezt követő szeptemberi válogatott-játéknapokon pedig már a vb-selejtezők folytatódnak tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5518323073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása