Futballtangó

Magabiztos sikerrel melegített az argentin válogatott a Copára

2024. június 15. - _Adamo_

argentinaguatemala.JPG

Ecuador 1-0-s legyőzése után szombatra virradóra az argentin válogatott 4-1-re győzött a Guatemala elleni felkészülési mérkőzésén.

Az argentin válogatott esélyeshez méltóan a korai hátrányba kerülés ellenére, 4-1-es győzelmet aratott Guatemala ellen a Landoverben rendezett felkészülési mérkőzésen, amely címvédő utolsó fellépése volt a Copa América előtt.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány ismét több poszton változtatott és lehetőséget adott olyanoknak, akiket szeretett volna kipróbálni, így az alábbi kezdőt küldte pályára: E. Martínez - Molina, Otamendi, Li. Martínez, N. González - V. Carboni, A. Mac Allister, E. Fernández, Lo Celso - Messi, La. Martínez. A szerényebb játékerőt képviselő közép-amerikai együttes már az első öt percben váratlanul vezetést szerzett, miután egy kapu elé belőtt szabadrúgást E. Martínez kiütött, azonban a lecsorgó labda Lisandro Martínez lábáról éppen a saját kapujába pattant. A 12. percben az argentinok máris egyenlítettek, a guatemalaiak hátul passzolgattak, Hagen kapus a saját kapuja előtt eladta a labdát, Lionel Messi pedig közelről könnyűszerrel a hálóba gurított. A "gauchók" továbbra is lendületben maradtak, több ígéretes helyzetet alakítottak ki, majd az első játékrész hajrájában Carboni harcolt ki büntetőt, melyet Messi átadott Lautaro Martíneznek, aki laposan helyzett a kapuba. Közvetlenül a szünet előtt Messi egy közeli szabadrúgásból találta el a kapufát, majd bár Li. Martínez a hálóba sodorta a játékszert, les miatt nem adták meg a találatot. Az első 45 perc 2-1-es eredménnyel zárult.

A fordulást követően is az argentin válogatott játszott fölényben, amely sorra vezette a támadásokat és gyakran tudott helyzetbe kerülni. A 62. percben Di María, De Paul és Paredes is játékra jelentkezett V. Carboni, Lo Celso és A. Mac Allister helyén. A második játérész derekánál egy tökéletesen kijátszott akció végén Messi lekészítéséből Lautaro Martínez szerzett újabb gólt, 3-1-re növelve az előnyt. A világbajnok egyre nagyobb kedvvel futballozott, a csereként beállt Di María egy látványos ollózással próbálta bevenni a kapust és csak kevéssel tévesztett célt. Menet közben La. Martínez helyére Álvarez állt, míg Montiel és Martínez Quarta szintén játékrész jelentkezett. Az utolsó negyedórán belül Di María kiugratásából Lionel Messi szerzett könnyed ziccergólt a kapus mellett elpöckölve a labdát. Az argentinok a végére simán győztek és magabiztos sikerrel melegítettek a kontinensviadalra.

Argentína - Guatemala 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Messi (12., 77.), La. Martínez (39., 66. - az elsőt büntetőből), ill. Li. Martínez (4. - öngól)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9418428319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása