Futballtangó

Kijelölték az argentin válogatott bő keretét a Copa Américára

2024. május 21. - _Adamo_

argentinacopa26.JPG

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kijelölte azt a 29 fős keretet, melyet a szakember az Albiceleste Copa América előtti utolsó két felkészülési mérkőzésén szeretne használni.

Az argentin válogatott keretébe nem került be a 2022-es világbajnokok közül a vb óta a válogatottban egyetlen tétmeccsen sem játszó Juan Foyth, a nyáron az olimpián résztvevő Thiago Almada, a doppingszabályok megsértése miatt eltiltott Alejandro Gómez, valamint nagy meglepetésre Paulo Dybala sem.

La Joya nagyszerű idényt fut az AS Roma színeiben, háromszor választották meg az idényben a hónap játékosának a Serie A-nak, de gyakran bajlódik sérülésekkel és a válogatottból is többször hiányzott az utóbbi időben fizikai problémák miatt. Dybala ezúttal nem sérülés, hanem taktikai döntés miatt maradt ki - bár az előzetes 50 fős keretbe bekerült, így még lehetséges a tornára való beválogatása, mindez már nem valószínűsíthető, legfeljebb egy-egy alapember sérülése esetén.

Az argentin sajtó korábbi híreszteléseivel ellentétben nem került be a névsorba a Boca Juniors fiatal középpályása, Equi Fernández, akire vélhetően majd az olimpiai válogatottban hárulhat fontos szerep, és a holland bajnok PSV Eindhoven kapusa, Walter Benítez sem fért be, mivel a keret egyetlen otthon játszó játékosa, Franco Armani mellett a világbajnok Gerónimo Rulli lehet a tartalék kapus Emiliano Martínez mögött.

A közelmúltbeli sérülése ellenére például Enzo Fernández és Lisandro Martínez is kapott meghívót a nemzeti csapathoz.

További fontos információ, hogy a CONMEBOL a napokban megerősítette, hogy az Európa-bajnoksághoz hasonlóan, az idei Copa Américán is 26 fős kereteket állíthatnak össze az egyes csapatok a korábban jelzett 23 fő helyett.

Az argentin válogatott a kontinensvidalt megelőzően június 10-én Ecuadorral, június 14-én pedig Guatemala ellen vív felkészülési mérkőzést. Várhatóan Scaloni ezen két meccs után fogja kijelölni a végleges, maximum 26 fős keretét a kontinensviadalra.

A 16 csapatos Copa Américát június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban, az argentin válogatott PeruChile és Kanada társaságában szerepelhet majd az A csoportban.

Az argentin válogatott aktuális kerete:

 

Kapusok: Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (AFC Ajax), Emiliano Martínez (Aston Villa)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Nottingham Forest), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Leonardo Balerdi (Olympique Marseille), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (Real Betis), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Valentín Barco (Brighton & Hove Albion)
Középpályások: Guido Rodríguez (Real Betis), Leandro Paredes (AS Roma), Alexis Mac Allister (Liverpool), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Tottenham), Ángel Di María (Benfica), Valentín Carboni (Monza)
Támadók: Lionel Messi (Inter Miami), Ángel Correa (Atlético Madrid), Alejandro Garnacho (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina), Lautaro Martínez (Inter), Julián Álvarez (Manchester City)

argcop29.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4618410045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása