Futballtangó

Copa Sudamericana: két argentin már a 16 között, négy még játszik érte

2023. július 02. - _Adamo_

defensa-y-justicia-vs-millonarios-copa-sudamericana-4-abr-2023-3.jpg

A Libertadores-kupa csoportköre mellett a héten a Copa Sudamericana első szakaszában is befejeződtek a küzdelmek.

A Copa Sudamericana 2023-as kiírásának csoportkörében 32 csapat állhatott rajthoz nyolc darab négycsapatos csoportban. A második számú dél-amerikai nemzetközi sorozat csoportkörének végeztével az egyes csoportok győztesei automatikusan bejutottak a legjobb 16 közé, míg a csoportmásodikok a Libertadores-kupa csoportharmadikjaival találkoznak a palyoff-körben a legjobb 16 közé jutásért.

Az argentin csapatok közül a Newell's Old Boys és a Defensa y Justicia egyaránt kiváló teljesítménnyel megnyerte a csoportját, miután a rosárióiak csak az utolsó, a Florencio Varela-iak pedig a legelső meccsükön vesztettek pontot, az összes többit megnyerték. Ők ketten tehát már bejutottak a legjobb 16 közé.

Ami a többi argentint illeti, az Estudiantes La Plata, a Tigre és a San Lorenzo egyaránt egy brazil csapat mögött végzett csoportja második helyén. A Pinchát jobb gólkülönbségével előzte meg a Red Bull Bragantino, a Tigre csoportját az erősebb Sao Paulo nyerte, a Ciclón a Fortaleza mögött lett második. Mindhárom csapat a playoff-körben folytatja egy-egy Libertadores-kupa-csoportharmadik ellen, konkrétan a 16 közé jutásért az Estudiantes az ecuadori Barcelona SC-vel, a Tigre a paraguayi Libertaddal, míg a San Lorenzo a kolumbiai Independiente Medellínnel találkozik.

Ezen kívül az Huracán öt, a Gimnasia La Plata négy szerzett pontjával utolsó lett a csoportjában így számukra befejeződött a nemzetközi kupaszereplés.

Továbbá a Libertadores-kupa-csoportharmadikok közt találhatjuk a másodosztályú Patronatót, amely a playoff-körben a brazil bajnokságot vezető Botafogóval meccselhet gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával a 16 közé jutásért.

A legjobb 16 között fennmaradó nyolc helyért rendezett oda-visszavágós párharcok első mérkőzéseit július 11-től 13-ig, a visszavágókat július 18-tól 20-ig rendezik.

A Copa Sudamericana egyes csoportjainak végeredménye:

 

copasudv.jpg

 

A Copa Sudamericana playoff-körének párosításai:


Colo-Colo (chilei) - América Mineiro (brazil)
Barcelona SC (ecuadori) - Estudiantes La Plata (argentin)
Corinthians (brazil) - Universitario de Deportes (perui)
Patronato (argentin) - Botafogo (brazil)
Independiente Medellín (kolumbiai) - San Lorenzo (argentin)
Sporting Cristal (perui) - Emelec (ecuadori)
Nublense (chilei) - Audax Italiano (chilei)
Libertad (paraguayi) - Tigre (argentin)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7018157922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása