Futballtangó

Libertadores-kupa: két argentin csapat az első, kettő a második helyen jutott tovább

2023. július 01. - _Adamo_

bocariver9.jpg

Ezen a héten befejeződtek a küzdelmek a Libertadores-kupa 2023-as kiírásának csoportkörében, és kiderült, hogy mely 16 csapat folytathatja a versengést az egyenes kieséses szakasz során.

A papírformának megfelelően az öt argentin résztvevő csapat közül négy továbbjutott a csoportkörből, az egyetlen kieső a másodosztályú Patronato volt, amely viszont bravúros módon megszerezte csoportja harmadik helyét, így a Copa Sudamericanában folytathatja szereplését.

A bajnokságban gyengélkedő Racing Club megnyerte a csoportját a címvédő Flamengo előtt, bár Fernando Gago együttese a rióiak elleni két meccsen csak egy pontot szerzett. A vetélytárs a többi meccsén hibázgatott, míg az Academia mind a négy további találkozóját megnyerte.

Hozzájuk hasonlóan a Boca Juniors ugyancsak első helyen zárta a maga négyesét. A felejthető argentin bajnoki szereplés közben a Xeneize ugyancsak 4-1-1-es mérleggel nyerte meg egy kiegyensúlyozott ellenfelekből álló csoportot, így bizakodva várhatja az egyenes kieséses szakasz küzdelmeit.

A Liga Profesionalt utcahosszal vezető River Plate továbbjutása az utolsó fordulóig kétséges vot, de miután a "milliomosok" megnyerték a legutolsó mérkőzésüket befutottak a Fluminense mögött a D csoport második helyén. Martín Demichelis legénysége három győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget regisztrált, miután két idegenbeli meccsen is súlyos fiaskót szenvedett el, de végül a nagy blamát elkerülte és bejutott a legjobb 16 közé.

A Gabriel Milito által irányított Argentinos Juniors ugyancsak a második helyen végzett, miután az utolsó fordulóban kétszer még egyenlített, harmadszor viszont már nem sikerült, s az Independiente del Valle elleni vereség pedig azt jelentette, hogy az ecuadoriak egy ponttal megelőzték a Bichót.

Ami a többi csoportot illeti, a 2020-as és 2021-es győztes a Palmeiras az első meccse elvesztése után ötből öt sikerrel abszolválta a C csoportot. A teljes mezőnyből két csapat zárta veretlenül a csoportkört, a B jelű négyes hármas versenyfutásából győztesen kijövő Internacional három-három győzelemmel és döntetlennel, míg a Patronato csoportját megnyerő Olimpia Asunción 4-2-0-val zárt (utóbbi azért egy viszonylag gyengébb négyest nyert meg). A tavalyi döntős Athletico Paranaense magabiztos játékkal az Atlético Mineiro előtt húzta be a maga négyesét.

A Libertadores-kupa egyes csoportjainak végeredménye:

 

libcsv.jpg

Az egyenes kieséses szakasz sorsolását július 5-én, jövő szerdán tartják. A csoportelsők a csoportmásodikok közül kapnak ellenfelet, az azonos csoportokból érkező, és az azonos nemzetű csapatok is összecsaphatnak egymással, semmilyen előzetes kitétel nem lesz.

A csoportelsők: Racing Club (argentin), Internacional (brazil), Palmeiras (brazil), Fluminense (brazil), Independiente del Valle  (ecuadori), Boca Juniors (argentin), Athletico Paranaense (brazil), Olimpia Asunción (paraguayi)

A csoportmásodikok: Flamengo (brazil), Nacional (uruguayi), Bolívar (bolíviai), River Plate (argentin), Argentinos Juniors (argentin), Deportivo Pereira (kolumbiai), Atlético Mineiro (brazil), Atlético Nacional (kolumbiai)

Az egyes csoportok harmadik helyezettjei a Copa Sudamericanában folytatják, és a 16 közé jutásért a második számú sorozat egyes csoportjainak második helyezettjeivel játszanak, míg a negyedikek számára befejeződött a nemzetközi szereplés.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit augusztus 1-től 3-ig, a visszavágóit augusztus 8-10-ig rendezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr218157084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása