Futballtangó

Hibátlan teljesítménnyel jutott tovább Argentína az U20-as vb-n

2023. május 28. - _Adamo_

argu20nz.jpg

Az argentin korosztályos válogatott háromból három győzelemmel abszolválta a csoportkört a hazai rendezésű U20-as világbajnokságon.

Az argentin válogatott az első mérkőzés megnyerése után a második fordulóban Guatemalát 3-0-ra verte, majd a mindent eldöntő  utolsó mérkőzésen a vártnál nagyobb különbséggel, 5-0-ra diadalmaskodott Új-Zéland ellen. Ezzel az argentin fiatalok háromból három győzelemmel végeztek a csoportjuk élén és ellenfélre várnak a nyolcaddöntőben.

Amíg az első két mérkőzésen a csapat papíron legjobb játékosai játszottak, addig az utolsó találkozón több kiegészítő ember is szerepet kapott, akiknek eddig kevesebb lehetőség jutott a tornán. Ennek ellenére az Abliceleste fiataljai végig felszabadultan és eredményesen futballoztak. A csapat góljait Ignacio Maestro Puch, Gino Infantino, Luka Romero, Brian Aguirre és a mindhárom meccsen eredményes Alejo Véliz szerezték. Továbbá nagyszerű teljesítményt nyújtott Federico Redondo és Valentín Barco is.

A válogatott meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújt a tornán, így Javier Mascherano szövetségi edző is egyre elégedettebb lehet:

"Leginkább annak örülök, hogy most azok a fiúk is tudtak bizonyítani, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Egy ilyen világbajnokságon a keret minden tagja ugyanúgy fontos, mindenki teljesítménye emelheti a csapat szintjét. Ahogy említettem, mindenki megérdemelte a kerettagságot, mindenkire egyformán szükségünk van. Teljesítettük a feladatunkat, megnyertük a csoportot. Meglátjuk, hogyan tovább. Nem tudjuk még ki lesz a következő ellenfél, de nem szeretnék olyasmivel foglalkozni, amire nincs befolyásunk."

Tekintve, hogy az első meccset hátrányból fordítva 2-1-re, a másodikat már 3-0-ra, a harmadikat pedig 5-0-ra nyerte a csapat, az eredményességet tekintve is folyamatos a javuló tendencia. Az egyenes kieséses szakaszban azonban tiszta lappal indul mindenki, de a mutatott játék miatt joggal lehet rendben fejben a csapat, a játékosoknak meg lehet a kellő önbizalma ahhoz, hogy minél sikeresebb menetelést hajtsanak végre.

A nyolcaddöntős ellenfél a C vagy a D csoport harmadik helyezettje, tehát Japán vagy Nigéria lehet. Mindkét csapat jó erőkből áll, de a legjobb 16 között már nem is lehet könnyű ellenfélre számítani.

Az argentin U20-as válogatott kerete:


Kapusok: Nicolás Claa (Lanús), Federico Gomes Gerth (Tigre), Lucas Lavagnino (River Plate)
Hátvédek: Agustín Giay (San Lorenzo), Lautaro Di Lollo (Boca Juniors), Valentín Barco (Boca Juniors), Valentín Gómez (Vélez Sarsfield), Román Vega (FC Barcelona), Tomás Avilés (Racing Club)
Középpályások: Gino Infantino (Rosário Central), Ignacio Miramón (Gimnasia La Plata), Máximo Perrone (Manchester City), Mateo Tanlongo (Sporting CP), Valentín Carboni (Inter), Federico Redondo (Argentinos Juniors)
Támadók: Alejo Véliz (Rosário Central), Matías Soulé (Juventus), Luka Romero (Lazio), Brian Aguirre (Newell's Old Boys), Ignacio Maestro Puch (Atlético Tucumán), Juan Gauto (Huracán)

Az A csoport végeredménye:

 

argu20a3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8418133802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása