Futballtangó

Győzelemmel kezdett Mascherano csapata az U20-as vb-n

2023. május 22. - _Adamo_

mascheranodep.jpeg

Az argentin válogatott győzelemmel kezdte szereplését a hazai rendezésű U20-as világbajnokságon, miután a szombati nyitónapon a korai hátrányból fordítva 2-1-re győzött Üzbegisztán ellen Santiago del Esteróban.

Az argentin U20-as válogatott 2-1-es győzelme során Alejo Véliz és Valentín Carboni szerezték a hazai találatokat. A két gólszerzőn kívül a szakértők első sorban Valentín Barco és Brian Aguirre játékát dicsérték a mérkőzés után.

Az egykori argentin válogatottsági csúcstartó, Javier Mascherano szövetségi edző bár nem volt tökéletesen elégedett a játékkal, összességében nyugodtan nyilatkozott a győztes meccs után:

"Lépésről lépésre kell haladnunk. Voltak momentumok, amikre építhetünk, de összességében nyilván javulnunk kell a játékban. Nincs szebb, mint egy olyan tömegnek játszani, amelyik támogat téged. Egy hazai világbajnokságon szerepelni óriási felelősség, de próbálom azt sulykolni a srácoknak, hogy élvezniük kell. Ez a győzelem arra jó, hogy önbizalmat szerezzünk, hiszen rossz kezdés után tudtunk fordítani."

Az A csoport másik mérkőzésén Új-Zéland 1-0-s győzelmet aratott Guatemala ellen. A második fordulóban az argentinok a közép-amerikaiak ellen lépnek pályára magyar idő szerint kedd este 23 órától. 

Nehéz lenne megmondani, hogy az első meccsnél nehezebb vagy könnyebb ellenfél vár-e Mascherano csapatára. Alighanem papíron az argentin együttes minden csoportellenfelénél erősebb, de egyiket sem veheti fél vállról, mert könnyen megütheti a bokáját. Ebből a csoportból hazai pályán alighanem kötelező elvárás lenne a továbbjutás. Az első mérkőzésen is kaptak egy figyelmeztetést, hiszen a jelentős mezőnyfölény ellenére az üzbégek egy kontrából meg tudták szerezni a vezetést, így alighanem hátul is nagyobb koncentrációra lesz szükség a továbbiakban, nehogy kellemetlenebb meglepetésben legyen részük.

 

 

Az argentin U20-as válogatott kerete:


Kapusok: Nicolás Claa (Lanús), Federico Gomes Gerth (Tigre), Lucas Lavagnino (River Plate)
Hátvédek: Agustín Giay (San Lorenzo), Lautaro Di Lollo (Boca Juniors), Valentín Barco (Boca Juniors), Valentín Gómez (Vélez Sarsfield), Román Vega (FC Barcelona), Tomás Avilés (Racing Club)
Középpályások: Gino Infantino (Rosário Central), Ignacio Miramón (Gimnasia La Plata), Máximo Perrone (Manchester City), Mateo Tanlongo (Sporting CP), Valentín Carboni (Inter), Federico Redondo (Argentinos Juniors)
Támadók: Alejo Véliz (Rosário Central), Matías Soulé (Juventus), Luka Romero (Lazio), Brian Aguirre (Newell's Old Boys), Ignacio Maestro Puch (Atlético Tucumán), Juan Gauto (Huracán)

Az A csoport aktuális állása:

 

u20vba.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9518129810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása