Futballtangó

Lionel Messi nem lesz ott az idei olimpián

2024. április 05. - _Adamo_

messiparis2024.jpg

Bár az argentin válogatott olimpiai kijutása után azonnal szóba került, hogy az argentin labdarúgás legendás alakja, Lionel Messi is részt vegyen a nyári ötkarikás játékokon, úgy tűnik azonban, hogy mindez nem fog megvalósulni.

Az argentin olimpiai válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano nagyon szívesen látta volna egykori játékostársát, Lionel Messit és Ángel Di Maríát is az olimpiai csapat keretében, azonban az aktuális megbízható sajtóbeszámolók szerint egyikük sem utazik túlkorosként az ötkarikás játékokra.

Az ESPN Argentina értesülései szerint Emiliano Martínez, Nicolás Otamendi és Julián Álvarez fog bekerülni az olimpiai keretbe túlkorosként. Mindhárom világbajnok labdarúgó nyitott a szereplésre és már engedélyt kért klubjától a párizsi ötkarikás játékokon való részvételre, és minden bizonnyal nem lesz akadálya a szereplésüknek. A szabályok értelmében az olimpiai keretben a 23 évesnél nem idősebb játékosok mellett három idősebb labdarúgó lehet jelen túlkorosként.

Messi az elmúlt időszakban egyre gyakrabban bajlódott sérülésekkel, például az argentin válogatott egyik szeptemberi mérkőzésén nem tudott pályára lépni, majd legutóbb a márciusi felkészülési meccsekre sem csatlakozhatott a nemzeti csapathoz izomproblémái miatt. A nyáron már a 37. születésnapját ünneplő klasszis március 14-én szenvedett sérülést, és húzódása következtében azóta sem lépett pályára. Tekintve, hogy 2008-ban már nyert egy olimpiai bajnoki címet, nem ragaszkodik foggal-körömmel a részvételhez, ezen a nyáron egyébként is a Copa América lenne a fő esemény, ami könnyen lehet, hogy az utolsó nagy tornája lesz a válogatottban. Érthető, hogy erre koncentrál és erre szeretné magát újra - talán utoljára - csúcsformába hozni.

A fenti három világbajnokon kívül a katari hősök közül a tervek szerint Enzo Fernández és a vb-győztes keret legfiatalabb tagja, Thiago Almada ugyancsak ott lesz Párizsban - ők azonban alanyi jogon, 23 évesnél nem idősebb játékosként kaphatnak helyet.

Mascherano tervei szerint továbbá még olyan nagy tehetségek alkothatják majd az ötkarikás keretet, mint a közelmúltban a Premier League-be szerződött Valentín Barco, az ugyancsak Angliában játszó Alejandro Garnacho és Facundo Buonanotte, a Manchester City-vel már előszerződést kötő Claudio Echeverri, az FC Portóban bizonyító Alan Varela, a Fiorentinában játszó Lucas Beltrán, a Real Madridban fejlődő Nico Páz, vagy az otthon játszók közül Nicolás Valentini, Federico Redondo, Pablo Solari, de akár a River legújabb üdvöskéje, Franco Mastantuono szereplése sem elképzelhetetlen, bár ő még csak 17 éves lesz augusztusban.

Az argentin válogatott eddig kilenc alkalommal vett részt az olimpián. Az Albiceleste a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi játékokok labdarúgó-tornáját megnyerte, míg az 1928-as amszterdami és az 1996-os atlantai játékokon ezüstérmes lett. A legutóbbi két alkalommal, 2016-ban és 2021-ben egyaránt a csoportkör jelentette a végállomást. Joggal reménykedhetünk benne, hogy ezúttal ennél sikeresebb lehet, és az ütőképesnek tűnő csapatnak akár a végső győzelemre is lehet esélye.

Mascherano csapata Marokkóval, Ukrajnával és az ázsiai kvalifikációs torna harmadik helyezettjével versenyezhet egy csoportban. Az idei olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornája mérkőzéseit július 24-től augusztus 10-ig rendezik hét franciaországi stadionban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2918372915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása