Futballtangó

Bemutatkozott a 16 éves tehetség a Serie A-ban

2021. augusztus 29. - _Adamo_

Az olasz bajnokság elmúlt fordulójában bemutatkozott a Serie A-ban az argentin futball potenciális nagy tehetsége, Luka Romero, aki egyelőre három válogatott közül is választhat, hogy melyiket akarja majd képviselni a felnőttek közt.

A Lazio csapatához a nyáron leszerződő Romero szombat este 16 évesen és 283 naposan esett át a Serie A-s debütáláson a római csapat által 6-1-re megnyert, Spezia elleni összecsapás utolsó tíz percében beszállva.

A hatalmas tehetség hírében álló tinijátékos Mexikóban látta meg a napvilágot 2004. november 18-án. Szülei származása révén argentin állampolgársággal is rendelkezik, míg hároméves kora óta Spanyolországban él, így spanyol útlevele is van. Az Albiceleste színeit az U15-ös és az U17-es korosztályos válogatottban is viselte, végleges döntést egyelőre nem hozott, hogy a három lehetséges közül melyik ország színeit szeretné majd képviselni felnőtt válogatottban, de minden jel arra mutat, hogy - akárcsak a szintén fiatal korától Spanyolországban élő Lionel Messi - ő is Argentínát választja majd.

A 165 centis irányító középpályás a 2019-2020-as szezon folyamán mutatkozott be a spanyol bajnokságban a La Liga valaha volt legfiatalabb játékosaként, de jobbára még a Mallorca korosztályos csapataiban szerepelt. Az előző idényben a másodosztályban az első találatát is megszerezte a profik között. A szakértők egytől egyig fényes jövőt jósolnak neki. Korábban mindenkit Maradonához mértek, most őt sokan Lionel Messihez hasonlítják, kifürkészhetetlen cselei révén, és főleg abból kiindulva, hogy kiskorától Spanyolországban pallérozódik. Romero hároméves korától családjával Andalúziában, majd Formenterán élt. Hét esztendős korában az ibiziai Sant Jordi csapatához került, majd 2015-ben költözött egy szigettel odébb, a Mallorcához. Négy év alatt a különböző korosztályos csapatokban 108 mérkőzés alatt 230 gólt szerzett.

Idei nyári átigazolása mindenképpen szintlépés volt számára, még akkor is, ha a Mallorca idén visszajutott a spanyol élvonalba, és akár a La Ligában is játszhatna. Kétségkívül a Lazio komolyabb tényező lehet a saját pontvadászatában, Olaszországban, mint a Mallorca a spanyolban. Bár először joggal hihettük azt, hogy kölcsönadják majd egy kisebb csapathoz, már bemutatkozott a Serie A-ban, és kicsi rá az esély, hogy az átigazolási időszakból hátralévő pár napban megválnának tőle, így minden bizonnyal a Lazio színeiben töltheti a 2021-2022-es évadot. Maurizio Sarri támadószellemű csapatában nagyon fiatalon, kiegészítő emberként is értékes tapasztalatokkal gazdagodhat, melyek még jól jöhetnek majd számára a későbbiekben. Természetesen azért a legfontosabb mégis az lenne, hogy állandó játéklehetőséghez jusson, így reméljük erre sor kerülhet majd számára a "sasok" színeiben, vagy tényleg adják inkább kölcsön, akár most, akár januárban.

Annak idején az ezredforduló környékén virágkorát élő Lazio csapatában olyan legendás argentin futballisták szerepeltek, mint Diego Simeone, Juan Sebastián Verón, Matías Almeyda, Nestor Sensini, Hernán Crespo vagy éppen Claudio López. Követendő példákból tehát nincs hiány, őszintén kívánjuk, hogy Romero egyszer érjen fel a nagy elődök szintjére, és minél több sikert éljen meg az argentin válogatott szerelésében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8616674030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása