Futballtangó

A City máris ajánlatot tett a Boca Juniors tehetségére

2023. április 29. - _Adamo_

vbarco1.jpg

Azok után, hogy a Boca Juniors tehetséges balhátvédje, Valentín Barco ellenállhatatlan játékot mutatott be a csapat közelmúltbeli mérkőzésein, kiderült, hogy a City Group már ajánlatot is tett érte.

A Boca Juniors háza táján már régóta nagy tehetségként tartották számon a 18 éves balhátvédet, Valentín Barcót, aki igazi energiabomba tud lenni támadásban és védekezésben egyaránt.

A fiatal bekk 2021-ben három bajnokin már szóhoz jutott a felnőttek közt, azonban tavaly kizárólag a tartalékbajnokságban szerepelt. Forrófejűsége és kiegyensúlyozatlansága miatt sokan a távozására számítottak, Hugo Ibarra vezetőedző egyáltalán nem is számolt vele az első csapatnál. A Boca élére újonnan kinevezett Jorge Almirón azonban látja benne a potenciált és megadta neki a lehetőséget, az utóbbi három találkozón szóhoz jutott. Egyelőre még korai lenne arról beszélni, hogy Barco alapembere lett a Bocának, de jó úton halad afelé, hogy megszilárdítsa helyét az első csapatnál, és akár a kezdő tizenegyben is.

A 18 éves balhátvéd végig játszotta az Estudiantes La Plata elleni bajnokit és a Deportivo Pereira elleni Libertadores-kupa-meccset, majd egy félidő jutott neki a Rosário Central elleni találkozón. Barco élete első nemzetközi meccsén folyamatosan robotolt előre a szélen, remek beadásai közt a hosszabbításban gólpasszt adott, míg a mezőnyben 21 párharcot nyert meg, valamint kilenc szerelést és négy sikeres cselt mutatott be.

"Óriási erőfeszítéseket tettem érte, hogy eljussak ide, és most már semmi nem állíthat meg. Nyolcéves korom óta a klubnál vagyok és itt is akarok maradni a felnőtt csapatnál" - szögezte le a fiatal játékos.

"Barco egy vadállat. Nagyon laza, elképesztően agresszív a támadójátékban, igazán sikerre éhes labdarúgó. Nagyon örülök, hogy újra velünk edz, nekünk, idősebb játékosnak is pozitív a jelenléte. Szükségünk van a hozzá hasonló motivált saját nevelésű játékosokra" - mondta el vele kapcsolatban a csapatkapitány Marcos Rojo.

Barco megszerzésére tavaly nyáron a Getafe tett ajánlatot, az argentin média információi szerint pedig az elmúlt hetekben a Manchester City-t is magába foglaló City Group 4 millió dollárt ajánlott fel a játékjogáért. A megkeresést a Xeneize habozás nélkül elutasította, ugyanis a jövő nyárig érvényes szerződésében 10 millió dolláros kivásárlási záradék szerepel, bizonyára áron alul semmiképp nem szeretnének megválni a csapat egyik erősségétől. Ugyanakkor a nemzetközi sajtóban folyamatosan felmerül a neve újabb és újabb európai csapatoknál.

Egyelőre Barco a továbbiakban is a Bocában bizonyíthat és a május 20-tól Argentínában megrendezésre kerülő U20-as világbajnokságra készülő válogatott bő keretébe is bekerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5318113304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása