Futballtangó

Mindkét meccsét megnyerte az argentin válogatott az U20-as vb-n

2023. május 26. - _Adamo_

argu20gua.jpg

Második mérkőzését is megnyerte az argentin korosztályos válogatott a hazai rendezésű U20-as világbajnokságon, miután Üzbegisztán után Guatemalát is felülmúlták az Albiceleste fiataljai.

Az argentin válogatott az első mérkőzés megnyerése után esélyeshez méltóan, 3-0-s győzelmet aratott Guatemala felett. A gólokat az első mérkőzésen is eredményes Alejo Véliz mellett a Lazióban pallérozódó Luka Romero és a Manchester City fiatalja, Máximo Perrone szerezték.

A korosztályos válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano végre egész elégedetten értékelhetett:

"Örülök, hogy nagy részben meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Szerettük volna irányítani a mérkőzést, megmutatni az ellenfélnek, hogy nincs más választásuk. Tetszett a csapat hozzáállás, győzni akarása, már csak azért is, mert fejlődtünk a korábban látottakhoz képest. Felszabadultan futballoztunk, és most már még inkább azok lehetünk, hiszen megvan a továbbjutás, szeretnénk megnyerni a csoportot. Nagyobb hangsúlyt fektethetünk arra, hogy a továbbiakban élvezzük a játékot. A futballban senki nem ad neked semmit könnyen. Ha valaki Argentínát képviseli egy világbajnokságon, az azért van, mert megérdemelte."

A mérkőzés hajrájában Tomás Avilést kiállították, Valentín Barcót pedig térdsérülés miatt le kellett cserélni, így ők kihagyhatják az utolsó csoportmeccset Új-Zéland ellen. A második fordulóban óceániai együttes kétgólos előnyről csak ikszelt az argentinok által már legyőzött üzbégek ellen, így négypontosak a csoportban. Mascherano fiai tehát már továbbjutottak, és a csoportelsőséghez egy döntetlen is elég. Vélhetően a pénteki, utolsó csoportmeccsen egy tartalékosabb csapat fog lehetőséget kapni, olyan játékosokkal, akik eddig kevesebbet szerepeltek.

Az argentin U20-as válogatott kerete:


Kapusok: Nicolás Claa (Lanús), Federico Gomes Gerth (Tigre), Lucas Lavagnino (River Plate)
Hátvédek: Agustín Giay (San Lorenzo), Lautaro Di Lollo (Boca Juniors), Valentín Barco (Boca Juniors), Valentín Gómez (Vélez Sarsfield), Román Vega (FC Barcelona), Tomás Avilés (Racing Club)
Középpályások: Gino Infantino (Rosário Central), Ignacio Miramón (Gimnasia La Plata), Máximo Perrone (Manchester City), Mateo Tanlongo (Sporting CP), Valentín Carboni (Inter), Federico Redondo (Argentinos Juniors)
Támadók: Alejo Véliz (Rosário Central), Matías Soulé (Juventus), Luka Romero (Lazio), Brian Aguirre (Newell's Old Boys), Ignacio Maestro Puch (Atlético Tucumán), Juan Gauto (Huracán)

Az A csoport aktuális állása:

 
u20vba2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5418132420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása