Futballtangó

A legendás argentin kapus Scalonihoz hasonlította Demichelist

2023. május 14. - _Adamo_

demichelis-scaloni.JPG

Az 1978-as világbajnok argentin válogatott kapusa, Ubaldo Fillol a napokban megosztotta gondolatait a múlt hétvégi Superclásico kapcsán.

A 72 éves egykori kiváló kapus, Ubaldo Fillol aktív pályafutása meghatározó részében, 1973 és 1983 között maga is a River Plate kapuját védte, így máig megkülönböztetett figyelemmel kíséri a "milliomosok" szereplését. A korábbi kapus érthető módon pozitívan vélekedik Martín Demichelis munkájáról és a River idei szerepléséről.

A TNT Sportsszal folytatott párbeszédben Fillol elismerte, hogy Demichelis meglepte őt, túlszárnyalta a várakozásokat, mert úgy gondolta, hogy nehezebben fogja tudni pótolni a Marcelo Gallardo távozása jelentette űrt:

"Amikor megérkezett a klubhoz, azt hittem, hogy több időre lesz szüksége ahhoz, hogy újra a legjobb formában játsszon a csapat és lesz némi visszaesés Gallardo távozása után. Nagyon hasonlít a helyzete a válogatottnál Lionel Scaloniéhoz, aki szintén meglepett mindenkit."

Demichelis mielőtt a Riverhez csatlakozott volna a Bayern München utánpótlás csapatainál dolgozott, most először vezet felnőtt csapatot, akár csak Lionel Scaloni az argentin válogatottat, mellyel Copa Américát és világbajnoki címet nyert.

"Mindketten fiatal, jelentősebb tapasztalat nélkül edzők, akik remekül megtalálták a közös hangot és a ritmust a csapatuknál. Megfelelő játékosokkal könnyebb jó eredményeket elérni, de nekik kell az egységet megteremteniük, amelyből mindkettőjüknek elévülhetetlen érdemei vannak" - tette hozzá.

Ezt követően Fillol Demichelisről is bővebben beszélt: "Gallardo munkáját követi. A csapat nagyon erős és nem becsüli le az ellenfeleit. Micho szerény edző, nincsenek hangzatos megnyilvánulásai, csendben teszi a dolgát és az eredmények minősítik a munkáját. Úgy gondolom, hogy még messze nem érte el a plafonját, sokra lehet képes."

"A River ha a saját játékát játssza, akkor bárki ellen 80 százalék esélye van a győzelemre. A Boca elleni mérkőzés jelentős részében is domináltak és végül a javukra tudtak eldönteni egy végig kiélezett, küzdelmes meccset. Nyilván egyik csapat sem legyőzhetetlen, főleg az argentin bajnokság kiegyenlített mezőnyében bárki veszélyes lehet rájuk, de úgy gondolom, hogy ha az eddigi magas koncentrációval folyatják a munkájukat, akkor nem lehet veszélyben a bajnoki cím megszerzése" - tette hozzá az esélyekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1918123524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása