Futballtangó

Demichelis bajnoki címhez vezette a River Plate-et

2023. július 17. - _Adamo_

demiriverwin.JPG

Az argentin bajnokság idei első, Liga Profesional elnevezésű kiírását a River Plate nyerte meg, miután szombaton 3-1-re legyőzte az Estudiantes La Platát és két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben.

A River Plate két körrel a mostani bajnoki kiírás vége előtt 9 ponttal vezeti a bajnokságot a Talleres Córdoba előtt, így behozhatatlan előnyre tett szert.

A "milliomosok" elképesztő magabiztossággal söpörték be történetük 38. bajnoki címét, mellyel természetesen továbbra is rekorderek. Ugyan az első néhány fordulóban még nem ők vezettek, korán az élre álltak és az előnyüket jobbára folyamatosan növelve, végig 8-10 pontos különbséggel vezetve diadalmaskodtak. A River a 18 győzelme mellett három döntetlent és négy vereséget regisztrált. Hazai pályán 12 meccsből 11-et megnyert egyetlen fiaskó mellett, míg idegenben 7-3-3-as mérleget jegyez. A csapat 45 szerzett gólja ugyancsak a legtöbb a mezőnyben.

Martín Demichelis ahogy átvette az irányítást, az első bajnoki idényben bajnoki címhez segítette a csapatot. Rajta kívül korábban debütáló edzőként az első kiírásban Ángel Labruna 1975-ben, Daniel Passarella 1989-ben, Américo Rubén Gallego 1994-ben, Leonardo Astrada 2004-ben, Diego Simeone 2008-ban és Matías Almeyda 2012-ben lett bajnok a Rivernél.

A pályakezdő tréner kétségtelenül Marcelo Gallardo örökségét vette át, egy nagyszerűen felépített rendszert kellett tovább vinnie. Mindez tökéletesen sikerült, ráadásul hatékonyan fejlesztette tovább. Demichelis annak idején a Riverben nevelkedett, a csapat játékosaként 2002-ben és 2003-ban is bajnok lett, húsz évvel később mindezt edzőként is elmondhatja magáról.

Az egykori argentin válogatott hátvéd a 2003-as távozása után Európában játszott a Bayern München (2003-2010), a Málaga (2011-2013 és 2017), a Manchester City (2013-2016) és az Espanyol (2016-2017) alkalmazásában.

A River legjobb góllövője a bajnokságban a 11 gólos Lucas Beltrán, akit öt góllal követ Ignacio "Nacho" Fernández, Ezequiel Barco és Miguel Borja. Minden sorozatot figyelembe véve Demichelis kezei alatt ugyancsak Beltrán volt eddig a legeredményesebb, a csapat új klasszikus kilencese a 33 hivatalos meccs alatt szerzett 62 gólból 16-ot vállalt magára.

A kezdeti nehézségek ellenére a River a Libertadores-kupában bejutott a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőben a brazil Internacional lesz a csapat ellenfele. A következő nagy feladat a bajnoki cím után a minél jobb nemzetközi szereplés lenne, majd augusztus végén kezdetét veszi a Copa de la Liga Profesional küzdelemsorozata.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3218168111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása