Futballtangó

Egy tizenegyes döntött a tömegverekedéssel záruló Superclásicón

2023. május 08. - _Adamo_

riverboca23.jpg

Az argentin bajnokság 2023-as Liga Profesional nevű kiírásában magyar idő szerint a vasárnap késő esti órákban találkozott egymással az ország két legnépszerűbb csapata, a River Plate és a Boca Juniors, melyet a hazaiak 1-0-ra nyertek.

A két ősi rivális egymás elleni rangadójában ezúttal sem kellett csalódnia az argentin futball szerelmeseinek, hiszen a pattanásig feszült hangulatú mérkőzésen 39 szabálytalanság történt, a játékvezető a végén kilenc sárga és hét piros lapot mutatott fel, miután a hosszabbításban tömegverekedés tört ki a pályán.

A két csapat most először csapott össze egymással a korszerűsített és megnövelt kapacitású Más Monumentalban, illetve mindkét vezetőedzőt az első Superclásicóján irányíthatta csapatát, hiszen Martín Demichelis január óta, Jorge Almirón pedig néhány hete irányítja csapatát.

A hazai pályán fellépő River kezdte aktívabban a találkozót, azonban Beltránék lehetőségei rendre kimaradtak, Romero kapus hibátlanul védte a kapuját. A hatalmas küzdelemben a csapatok cseppet sem kímélték egymást, az első félidő alatt a játékvezető hazai oldalon négy, a vendégeknél három sárga lapot mutatott fel. Gól azonban nem született az első 45 percben. A fordulást követően is a "milliomosok" voltak aktívabbak, De La Cruz átlövését Romero tolta a léc fölé, majd egy ajtó-ablak helyzet végén Solari találta el a kapufát. A Boca az ellentámadásokra kényszerült, melyekből időről időre veszélyesen tudott megérkezni a hazai kapu elé. Az arany-kékek részéről a legközelebb Villa Cano állt a gólhoz, akinek életerős szabadrúgását Armani tolta ki. A hosszabbítás perceiben Equi Fernández a labdával együtt Solari lábát is elrúgta, melyért a játékvezető tizenegyest ítélt a River javára, Miguel Borja pedig a 93. percben vezetéshez juttatta az övéit. Amíg a kolumbiai támadó a gólját ünnepelte, komoly dulakodás alakult ki a pályán, miután Palavecino a Boca játékosai előtt ünnepelt, mindkét kispadról berohantak a játéktérre, hogy részt vegyenek a tömegverekedésben. A bíró szorgalmasan jegyzetelt, majd a csetepaté végeztével összesen hét piros lapot mutatott fel, három játékost a cserék közül állított ki. Az eredmény már nem változott, az első 2023-as találkozást a River Plate nyerte, amely ezzel megerősítette magabiztos vezetését a tabella élén.

River Plate - Boca Juniors 1-0 (0-0)
Gólszerző: Borja (90+3. - büntetőből), ill. -
Kiállítva: Palavecino (90+13.), ill. Merentiel (90+15.), Valentini (90+15.), I. Fernández (90+15.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5418119054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása