Futballtangó

A River Plate nyerte az argentin Szuperkupát

2024. március 14. - _Adamo_

riverelp.JPG

A River Plate a korai hátrányba kerülés ellenére a hajrában fordított az Estudiantes La Plata ellen 2-1-re és elhódította az argentin Szuperkupát.

A 2023-as Supercopa Argentina mérkőzésen semleges pályán, Córdobában mérte össze tudását egymással a tavalyi bajnok River Plate és a kupagyőztes Estudiantes La Plata.

Némi meglepetésre a Pincha már a harmadik percben magához ragadta a vezetést, amikor Cetre kapu elé ívelt bejátszásából Javier Correa fejelt védhetetlenül Armani ketrecébe. A River becsülettel próbálkozott az egyenlítés érdekében, bár a mezőnyfölénye az első félidőben meddőnek bizonyult, kevés igazi lehetőséget dolgozott ki, amikor pedig odaért az ellenfél kapuja elé, Mansilla kapus a legnagyobb helyzeteket is hárítani tudta. A második félidőben egyre fokozódott a "milliomosok" fölénye, azonban sokáig nem tudtak érdemi lehetőséget kidolgozni. Tíz perccel a vége előtt P. Solari tört be jobbról a tizenhatoson belülre, középre adásnak szánt labdája Zaid Romero lábán irányt változtatva kötött ki a kapuban. Amikor már mindkét csapat talán a hosszabbításra készült volna, a 92. percben a River két cserejátékosa összehozta a győztes gólt, Echeverri átadásából Rodrigo Aliendro lőtt a hálóba a tizenhatoso előteréből, mellyel a fővárosi csapat diadalmaskodott.

A River a 2017-es és a 2019-es sikere után története során harmadik alkalommal hódította el az argentin Szuperkupát.

River Plate - Estudiantes La Plata 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Z. Romero (80. - öngól), Aliendro (90+2.), ill. J. Correa (3.)

 

"Az elmúlt időszakban talán nem voltunk a legjobb formánkban, de mi vagyunk az argentin bajnoki mezőny egyedüli veretlen csapata, úgyhogy nincs okunk panaszkodni. Hiszek abban, hogy meccsről meccsre fejlődünk, mindig jobbak és jobbak szeretnénk lenni, még nem érjük a legmagasabb szintet" - jegyezte meg a River Plate vezetőedzője, Martín Demichelis.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9218353835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása