Futballtangó

Nápolyban viheti tovább az örökséget Simeone fia

2022. augusztus 18. - _Adamo_

cholitonapoli.jpg

A Napoli csapata vételi opcióval kölcsönben megszerezte a Hellas Veronától Diego Simeone legidősebb fia, Giovanni Simeone szolgálatait.

Korábbi írásunkban már ecseteltük a Simeone-testvérek nyári klubváltásait, mostanra pedig teljessé vált a kép, hiszen a várakozásoknak megfelelően az évek óta a Serie A-ban pallérozódó "Cholito" a véglegesítése után elhagyta a Hellas Veronát és végrehajtotta a remélt szintlépést egy magasabb polcon elhelyezkedő klubhoz.

A hírek szerint a délolasz klub 3.5 millió euró ellenében vette kölcsön az argentin támadót, akit jövő nyáron további 12 millió euró ellenében szerezhet meg végleg. Simeone szerződése 2026-ig szól majd új csapatánál.

A 27 esztendős támadó karrierje eddigi legeredményesebb idényén van túl, hiszen 35 pályára lépés alatt 17 gólt szerzett a Serie A elmúlt kiírásában. Giovanni a 2016 óta tartó Serie A-s légióskodása során eddig a Genoa, a Fiorentina és a Cagliari csapataiban szerepelt a legutóbbi állomáshelyét megelőzően. A hat idény alatt összességében 67 találatot szorgoskodott össze 215 mérkőzés leforgása alatt.

Az egykori River Plate-nevelésű támadó számára a nápolyi klub az ötödik állomása lesz Olaszországban, ahol annak idején édesapja is több csapatnál megfordult. Diego a Pisa (1990-1992), az Inter (1997-1999) és a Lazio (1999-2003) színeiben szerepelt aktív pályafutása során.

A Napoli csapata előszerettel foglalkoztat argentin labdarúgókat, hiszen a stadion névadója, a helyieknél mindenhatóként tisztelt Diego Maradona mellett is több honfitárs fordult meg a klubnál. A teljesség igénye nélkül az elmúlt évek során Gonzalo Higuaín, Mariano Andújar, Ezequiel Lavezzi, Hugo Campagnaro, Germán Denis, Jesús Dátolo vagy Roberto Ayala viselte az égszínkékek színeit.

Simeone meghatározó szereplője lehet a nyáron őrségváltáson átesett Napoli megújult csapatának, s vélhetően Victor Osimhen és Khvicha Kvaratskhelia társaságában alkothatják majd a támadóhármast.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2617907361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása