Futballtangó

Nem minden a pénz, Dybala elutasította a szaúdi ajánlatot

2024. augusztus 27. - _Adamo_

dybalaroma24.jpg

Az elmúlt egy-másfél hétben a topligákból számtalan minőségi labdarúgó igazolt a magasabb fizetések miatt a feltörekvő szaúdi bajnokságba. Időről időre az argentin válogatott játékosait is megkeresik a közel-keleti klubok, de a legtöbben visszautasítják a lehetőséget.

Az AS Roma színeiben játszó Paulo Dybala a múlt héten hosszas huzavona végén elutasította a szaúdi Al-Qadsiah szerződési ajánlatát, amely három évre 75 millió eurós fizetést garantált volna számára.

A beszámolók szerint Dybala egyszer már a nyár korábbi szakaszában elutasította a megkeresését, majd miután a bajnokság első fordulójában csak a kispadról kapott játéklehetőséget, a távozás mellett döntött, mivel úgy érezte, hogy megváltozott a helyzete a csapatnál és kevesebb lehetőség juthat neki a szezonban. Dybala értesítette a klubokat a döntéséről, melyek megkezdték a tárgyalásokat az átigazolásáról. A játékos már a klubváltásra készült, elbúcsúzott a csapattársaitól és a szezon előtti csapatfotózáson sem vett részt, majd miután a családja végig ellenezte a költözést, múlt csütörtökön meggondolta magát és a Rómában való maradás mellett döntött.

"Köszönöm Róma... találkozunk vasárnap!" - írta Dybala az Instagram-oldalán.

A 30 éves csatár 2022 nyarán hét év után hagyta el a Juventust és szegődött a Giallorossi szolgálatába. Dybala a rómaiaknál töltött első szezonjában 38 mérkőzés alatt 18 gólt és nyolc előkészítést jegyzett, míg a 2023-2024-es kiírásban minden sorozatot figyelembe véve 39 meccsen 16 találat és tíz gólpassz fűződött a nevéhez. Ugyanakkor a világbajnok támadó gyakran bajlódott különféle sérülésekkel, nem egyszer a legfontosabb meccseken is csak csereként jutott szóhoz, korlátozottak a játékpercei. Most azonban készen áll arra, hogy megküzdjön a játéklehetőségért a rómaiaknál.

"Sok mindent átgondoltam, miközben elutasítottam a szaúdi ajánlatot: a családomat, a feleségemet, a csapatot, a várost, a vágyam, hogy visszatérjek az argentin válogatottba. Nem minden csak a pénzről szól" - fogalmazott Dybala a szaúdi megkeresésről.

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni azonnal honorálta Dybala cselekedetét, és bár a támadó eredetileg nem került volna be a nemzeti csapat következő keretébe, utólag behívta őt a szeptemberi mérkőzésekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8618476477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása